Donald Trump wil zijn onderkin niet meer zien op foto’s

Donald Trump wil zijn onderkin niet meer zien op foto’s

Jasper van Bladel 4077 1
De aankomende president van de Verenigde Staten, Donald Trump, is vaak nogal wispelturig in zijn standpunten. Op één gebied is hij dat echter niet: hij wil niet meer dat er foto’s van hem met onderkin worden gebruikt.

In een gesprek dat Trump had met diverse mensen uit de mediawereld kwam onder andere deze kwestie ter sprake. Trump vindt dat er te vaak vreemde foto’s van hem verschijnen in kranten, tijdschriften en online-media. Dat zijn dan bijvoorbeeld foto’s waarop hij raar kijkt, praat, of dus foto’s waarop zijn onderkin nadrukkelijk te zien is. De onderkin is natuurlijk weldegelijk aanwezig, maar hij heeft gelijk dat fotograaf en beeldredacteur bij de beeldkeuze daar rekening mee zou kunnen houden.

Persvrijheid

Dit lijkt een onschuldig eis, maar we hebben het hier natuurlijk wel over een aankomend president van de Verenigde Staten die de media vertelt wat ze wel en wat ze niet moeten doen. In het licht van de persvrijheid is dat natuurlijk een vreemde zaak. We vermoeden dan ook dat zijn uitspraken alleen maar tot meer vreemde Trump-foto’s gaan leiden. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van The Pipe

Ik snap zijn frustratie. Een fotograaf moet ook de eer aan zich zelf houden en ondanks dat hij niet achter de ideeën van de fotografeerde man tast wel er voor te zorgen dat hij fatsoenlijk op beeld komt. Dit is een makkelijke manier van scoren die elke huis, tuin en keuken fotograaf kan beoefenen. Iemand voordeliger op de foto zetten wil niet zeggen dat je gelijk fan van hem bent maar wel dat je respect hebt voor het onderwerp.