Doe mee met de Frans Lanting Award 2015

Doe mee met de Frans Lanting Award 2015

Thomas Kouveld 2828 0
Wil je kans maken op een exclusieve fotoworkshop van Frans Lanting? Doe dan mee met de Frans Lanting Award 2015. Deelnemers kunnen hun foto's tot 20 september 2015 insturen bij het Wereld Natuur Fonds.

De Frans Lanting Award is onderdeel van de WNF Photo Award, de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland. Alle deelnemers van 18 en ouder doen automatisch mee met de Frans Lanting Award; de andere onderdelen zijn gericht op jongere fotografen.


Foto © Joost van Uffelen (winnaar Frans Lanting Award 2014)

Thema

Het thema van de Frans Lanting Award 2015 is Wereld Natuur. De link tussen natuur en grensoverschrijdende elementen staat dus centraal. 'Het belang van onze Nederlandse natuur strekt zich uit tot ver buiten onze grenzen', aldus de organisatie. 'Vanuit de ruimte is goed te zien hoe Nederland één grote delta is, waar de grote Europese rivieren in de zee stromen.'


Foto © Benjamin van der Spek (publieksprijs Frans Lanting Award 2014)

Prijzen

Vanaf 21 september 2015 worden de inzendingen door een vakjury bekeken. Halverwege oktober worden 25 nominaties bekendgemaakt, waarna een stemronde bepalend is voor de publieksprijs. Daarnaast kiest de vakjury ook een winnaar uit.

De winnaars worden in december 2015 bekendgemaakt en ontvangen een fotografieworkshop van Frans Lanting en een publicatie in het WNF-magazine Panda. Alle genomineerde foto's worden bovendien tentoongesteld in Museon.

Meedoen

Wil je meedoen aan de Frans Lanting Award 2015? Stuur dan voor 20 september 2015 maximaal vijf foto's in. De bestanden moeten minimaal 3,5 MB groot zijn.


Frans Lanting te gast bij RTL Late Night met de winnaars van de Frans Lanting Award 2014

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas