Documentaire 'Anton Corbijn Inside Out' 17 februari in première

jesse kraal 2423 0
Klaartje Quirijns is met haar documentaire over Anton Corbijn geselecteerd voor het Internationale Filmfestival Berlijn. Daar gaat de documentaire over een van de bekendste Nederlandse fotografen op 17 februari in première. Quirijns volgde Anton Corbijn ruim drie jaar lang intensief.

Klaartje Quirijns kwam Anton Corbijn enkele jaren geleden voor het eerst tegen op het Toronto filmfestival. Ze hadden daar toen beide een film draaien. Corbijn vertrouwde Quinrijns toen toe: 'ik zit hier om wat ik doe en niet om wie ik ben'. Na die uitspraak besloot de documentairemaakster dat Corbijn haar volgende onderwerp zou worden.

Intiem

Ruim drie jaar lang volgde ze Anton Corbijn, die naast fotograaf ook filmmaker en ontwerper is. Het heeft een portret opgeleverd dat volgens distributeur A-Film uiterst intiem is. De rode draad zal worden gevormd door de opoffering van zijn priveleven in ruil voor het bereiken van een groot publiek.

the america
Corbijn is naast fotograaf ook filmmaker en ontwerper. Zo kwam in 2010 zijn film 'The American' uit, met George Clooney in de hoofdrol

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse