DocuDenHaag – ontwikkelingen in stedelijke samenleving

Julian 1107 0
In het fotografieproject DocuDenHaag zet het Nutshuis de documentaire­fotografie en de ontwikkeling van de stad gezamenlijk in de schijnwerpers. De expositie is vanaf 5 januari gratis te bezichtigen.

Fotografen zijn, aan de hand van het fotoarchief van de gemeente Den Haag op zoek gegaan naar opvallende of juist onzichtbare ontwikkelingen in de stedelijke samenleving van Den Haag. Hun werk is te zien op werkdagen van 5 januari t/m 19 februari 2010.

In de afgelopen maanden heeft de selectiecommissie, die bestond uit Elke Swart (hoofdredacteur Haags Straatnieuws), Gerard Wessel (fotograaf), Maarten Schenk (historicus en directeur van het Haags Gemeentearchief), Wim van Sinderen (conservator van het GEM / Fotomuseum) en Mirjam Zweers (programmeur Het Nutshuis), de aanmeldingen teruggebracht tot een selectie van zes Haagse fotografen: Bertus Gerssen, Denis Guzzo, Wim van Ophem, Hugo Schuitemaker, Kim Tieleman en Karine Versluis.

In het Nutshuis wordt regelmatig aandacht besteed aan documentairefotografie, met in het bijzonder de stad Den Haag als uitgangspunt.

Hugo Schuitemaker - Generatio Spontanea


Foto © Hugo Schuitemaker

"Den Haag is vol. Voordat je kunt bouwen, moet er dus eerst gesloopt worden. In de tijd tussen sloop en bouw, liggen delen van de stad braak. Braakliggende terreinen worden niet onderhouden, niet bewaakt en vervullen geen functie. Toch gebeuren er dingen. Dode ruimte komt tot leven."