DJI kondigt nieuwe Osmo-producten aan

DJI kondigt nieuwe Osmo-producten aan

PieterMolenaar 1962 0
DJI heeft twee nieuwe versies van zijn Osmo-handheld stabilisator aangekondigd. Het gaat om de Osmo Pro en de Osmo RAW met respectievelijk een DJI X5- en X5R-camera met MFT-sensor. Ook kondigde het bedrijf de Z-Axis-accessoire aan voor de Osmo.

Tijdens de NAB Show 2016 in Las Vegas heeft DJI een aantal nieuwe producten aangekondigt. Daaronder twee nieuwe versies van zijn Osmo-handheld stabilisator en een aantal accessoires voor de bestaande Osmo.

DJI Osmo Pro en Osmo RAW

Was de originele Osmo uitgerust met een Zenmue X3-camera, voorzien van een 1/2,3"-sensor, met nieuwe Osmo Pro en Osmo RAW mikt DJI op een higher-end publiek. De Osmo Pro is voorzien van de X5-camera met een Micro Four Thirds-sensor met 16 megapixels, terwijl de Osmo RAW is uitgerust met de X5R-camera die naast de eigenschappen van de X5 ook beelden in RAW op kan nemen op een 512GB-ssd voor meer mogelijkheden bij de nabewerking. De X5 en X5R zagen we eerder al bungelen onder DJI's Inspire 1 X5-drone. DJI levert voor bestaande Osmo-eigenaren optioneel ook een adapter waarmee de X5-camera op het Osmo-'handvat' bevestigd kan worden. 

DJI Osmo Z-Axis

Daarnaast introduceerde DJI op de NAB Show 2016 ook de Z-Axis-accessoire voor de Osmo. DJI komt daarmee tegemoet aan wensen van klanten die ook de vertikale bewegingen van de cameraman gecorrigeerd wilden zien. De Z-Axis-accessoire biedt hiervoor een oplossing. De Osmo Z-Axis gaat 129 dollar kosten. Europese adviesprijzen zijn nog niet bekend.