Nieuw: Phantom 4 Pro en Inspire 2 drones van DJI

DJI introduceert krachtige Phantom 4 Pro en Inspire 2 drones

Fabienne Keijzer 1542 0
DJI introduceert de Phantom 4 Pro en de Inspire 2, twee nieuwe drones die zeker in de smaak zullen vallen bij aerial filmmakers. Beide drones hebben een aantal aanpassingen en verbeteringen meegekregen ten opzichte van voorgaande modellen.

DJI Phantom 4 Pro

De consumentendrone van DJI heeft een upgrade gekregen. De Pro versie van de DJI Phantom 4 is uitgerust met een aantal nieuwe sensoren die ervoor zorgen dat je geen obstakels raakt. Dat systeem heet FlightAutonomy. De camera van de Phantom 4 Pro is  een X4S-module met een 1 inch sensor en een 24mm objectief. Met drone kun je video’s maken in 4K tot 60fps. Met een volle accu kan de DJI Phantom 4 Pro tot dertig minuten vliegen. Bij de drone zit een nieuwe controller met ingebouwde gps, een kompas en een micro-sd kaartslot. Optioneel is een 5,5 inch scherm. Normaal gesproken schuif je een smartphone in de controller om deze als monitor te gebruiken.

phantom 4 DJIphantom 4 DJI
De DJI Phantom 4 Pro is nu verkrijgbaar voor 1.699 euro. 

Bekijk hier beelden uit de DJI Phantom 4 Pro: 

DJI Inspire 2

De DJI Inspire 2 is het paradepaardje van de Chinese fabrikant, het is hun nieuwste professionele drone. Deze vernieuwde versie van de Inspire 1 kan filmen in RAW-formaat in een resolutie van 5K. De CineCore 2.0 processor is in staat om 4,2Gbit/s aan data te verwerken, waardoor de nieuwe Zenmuse X5S-camera 5K beelden kan opnemen. Dit doet hij met 30fps. Bij 4K loopt de snelheid op tot 60fps, maar dan wordt er een h264-compressie gebruikt. De X5S heeft een 20,8 megapixelsensor in Micro Four Thirds-formaat en je kunt het objectief verwisselen. De chip heeft volgens DJI een dynamisch bereik van 12.8 stops. De beelden worden opgeslagen op speciale Cinessd’s van 120 of 480GB.
DJI Inspire 2

Met een maximale snelheid van 108 km/u en een vliegtijd van 27 minuten is de Inspire 2 verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Ook is de drone veiliger door sensoren aan de onder- en voorkant die objecten kunnen ontwijken en infraroodsensoren aan de bovenkant. 

DJI Inspire 2
De DJI Inspire 2 kost 3399 euro, en dat is zonder Zenmuse camera-module, en is verkrijgbaar vanaf januari 2017. De Zenmuse X5S kost 2199 euro, en de X4S (20MP, 24mm en een dynamisch bereik van 11,6 stops) kost 699 euro.
Kijk voor meer informatie over beide drones op de website van DJI.

Bekijk hier beelden uit de DJI Inspire 2: 

Lees ook: Gouden DJI Phantom 4 drone 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne