Bekijk het werk van talentvolle jonge fotografen

Dit kun je doen tijdens Rotterdam Photo 2017

Fabienne Keijzer 1106 0
Van 9 tot en met 12 februari vindt de tweede editie van Rotterdam Photo plaats. Dit gratis evenement, dat op een steenworp afstand van het Nederlands Fotomuseum plaatsvindt, toont fotografie op een laagdrempelige wijze, als eigenwijze tegenhanger van de spreekwoordelijke ‘white cube.’

Rotterdam Photo 2017: wat is er te doen? 

Een groot aantal talentvolle fotografen worden tijdens Art Rotterdam Week uitgenodigd om te exposeren in scheepscontainers, op bouwhekken, digitale schermen en andere verassende plekken in de openbare ruimte.  Het gezamenlijke thema is ‘Identity’, waarmee door de exposanten een divers beeld van de hedendaagse fotografie wordt geschetst. Dit vierdaagse evenement vindt plaats in het gebied rondom het Deliplein in Katendrecht waar je meer dan 25 tentoonstellingen kunt bewonderen met werk van onafhankelijke fotografen. Met partners zoals het CBK Rotterdam, Vers Beton, De Kracht van Rotterdam, DIGIFOTO Pro, Instawalk010, Cultshot, Photoville New York en het Nederlands Fotomuseum, viert deze manifestatie het feest van de fotografie.

Rotterdam Photo 2017
Rotterdam Photo Talks

In samenwerking met DIGIFOTO Pro en het Nederlands Fotomuseum wordt Rotterdam Photo Talks georganiseerd. Op 11 Februari 2017 zal Fenix2 in het teken staan van het programma ‘Waargebeurd?’, waar sprekers uit het werkveld dieper ingaan op visual storytelling en waarheidsvinding in onze huidige beeldmaatschappij. Gemodereerd door Frits Gierstberg (curator Nederlands Fotomuseum) zullen onder andere Lars Boering (World Press Photo), Donald Weber, Rien Zwagerman(Viewbook), Sterre Sprengers (De Correspondent), Bieke de Poorter (Magnum Photos), Lars van den Brink, Lizette Schaap, Hanne van der Woude en Vincent Cardinaal (Vers Beton) hun licht schijnen op het grijze gebied tussen ’t harde feit en het pure verzinsel, en de consequenties daarvan op de hedendaagse beeldjournalistiek. Koop je tickets hier

©Yuri van Geenen Rotterdam Photo 2017
©Yuri van Geenen Rotterdam Photo 2017

20X25 in de Rotterdamse Schouwburg

Vanaf 25 januari stellen 20 fotografen elk 25 keer een limited edition print beschikbaar speciaal voor Rotterdam Photo, die je voor slechts 45 euro per stuk kunt kopen. De foto’s zullen kriskras door het centrum van Rotterdam geëxposeerd worden op digitale schermen van Cultshot en vanaf 5 februari zullen alle foto’s gezamenlijk op de mediawand van de Rotterdamse Schouwburg te zien zijn.
De fotografen:  Constantine Dranganas, Dimitri Hakke, Goran Turnšek, Hielke Zevenbergen, Jacob Burge, John Middelkoop, London Loi, Mark van Hattem,, Mike Harris, Minco Den Heyer, Peter de Krom, Petrovsky&Ramone, Pim Top, Rick Arnold, Robin Utrecht, Sarojini Lewis, Sas Schilten, Sasha R. Gregor, Yuri van Geenen, Marcel Kollen.

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van Rotterdam Photo.

Lees ook: Rotterdam Photo Talks presenteert ‘Waargebeurd?’

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne