Dit jaar geen Lange-Taylor prijs

Redactie 759 0
De prestigieuze Dorothea Lange-Paul Taylor prijs – welke vorig jaar haar twintigjarig jubileum vierde – zal dit jaar niet doorgaan. De organisator, het Center for Documentary Studies van Duke University, wil de prijs wijzigen en nieuw leven inblazen.

Het Center for Documentary heeft de prijs ooit in het leven geroepen om creatieve samenwerkingen tussen documentairemakers en fotografen te stimuleren en onderhouden. Deze stimulatie van samenwerkingen in documentairewerk is volledig in de traditie van de Amerikaanse fotografe Dorothea Lange en schrijver/socioloog Paul Taylor.

Veranderingen

Het opschorten van de competitie gebeurt volgens de organisatie om 'mee te kunnen komen met de snelle veranderde omgeving waarin documentairemakers werken en hun werk produceren'. Daarnaast laten zij in een persbericht weten dat ze tijd nodig hebben om te reflecteren op de werkwijze van de prijs en de omgang met opkomend talent. Grote veranderingen in de competitie zijn daarom niet uitgesloten, aldus het Center for Documentary.

Winnaars

In voorgaande jaren werden fotografen als Teru Kuwayama, Donald Webber en Antonin Kratochvil al beloond met de Lange-Taylor prijs. Vorig jaar ging de eer naar Tiana Markova-Gold en Sarah Dohrmann, die de prijs wonnen met de serie 'If You Smoke Cigarettes in Public, You Are a Prostitute: Women and Prostitution in Morocco'.

De winnaar van vorig jaar. Foto © Tiana Markova-Gold / Sex Workers Project

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie