Winnaar Taylor Wessing Photographic Portrait Prize 2016

Dit is de winnaar van de Taylor Wessing Photographic Portrait Prize

Fabienne Keijzer 1008 0
De Taylor Wessing Photographic Portrait Prize is een internationale competitie, open voor iedereen, die de beste moderne portretfotografie onder de aandacht brengt. De winnaar van 2016 is Claudio Rasano met deze foto van een schooljongetje uit Johannesburg.

Winnaar Taylor Wessing Photographic Portrait Prize 2016

De National Portrait Gallery in Londen heeft de winnaar van de jaarlijkse Taylor Wessing Photographic Portrait Prize bekend gemaakt. De Zwitserse Claudio Rasano portretteerde een schooljongetje uit Johannesburg, en dat heeft hem 15.000 pond opgeleverd. De foto is onderdeel van en serie en laat zien hoe mensen hun toch individualiteit kunnen behouden wanneer ze allemaal hetzelfde uniform dragen. Rasano was al eerder genomineerd, maar dit is de eerste keer dat hij wint.
Winnaar Taylor Wessing Photographic Portrait Prize

Andere winnaars

De tweede prijs is naar Joni Sternback gegaan. Hij maakte een bijzonder portret van een stel surfers.

Winnaar Taylor Wessing Photographic Portrait Prize

De derde prijs is voor Kovi Konowiecki voor een foto van twee Joodse meisjes.

Winnaar Taylor Wessing Photographic Portrait Prize
De competitie looft ook een prijs uit voor een veelbelovende fotograaf onder de 35 jaar. Deze prijs ging dit jaar naar Josh Redman voor deze foto. Hij ontving een geldprijs van 5000 pond en hij mag iemand uit de Britse filmindustrie fotograferen en deze foto tentoonstellen in de National Portrait Gallery.
Winnaar Taylor Wessing Photographic Portrait Prize

Mocht je in Londen zijn de komende tijd, de foto’s zijn van 17 november 2016 tot en met 26 februari 2017 te bekijken in de National Portrait Gallery.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne