Dit is de Panasonic G5

Julian 2033 0
Na het uitlekken van plaatjes van de Panasonic GF5 is nu de G5 aan de beurt. Afgaande op de eerste productafbeelding is te zien dat het design flink wordt aangescherpt. De G5 oogt een stuk ronder dan zijn voorganger, de G3.

Op de foto na is er nog niets bekend over de G5, recent lekte echter ook productfoto's en specificaties van de GF5 uit; de twee camera's zullen waarschijnlijk veel gemeen hebben. In de GF5 wordt een 12-megapixelsensor verwacht met iso-bereik tot 12.800, die sensor zien we vermoedelijk ook terug in de G5.

Het grote verschil is het ontbreken van de zoeker in de GF-serie, de G5 heeft net als de G3 en zijn voorgangers waarschijnlijk een elektronische zoeker.

Panasonic G5

Ronder

Aan de foto te zien is het design van de G5 flink aangepast. De voorgaande G-camera's waren vrij hoekig, bij de G3 werd de handgreep verkleind, waardoor de sluiterknop naar achteren verplaatst moest worden. Bij de G5 zit deze knop weer op de handgreep. De schuine afwerking doet echter vermoeden dat ook deze grip vrij compact zal zijn.

Wanneer de G5 officieel getoond wordt is niet bekend. De GF5 wordt verwacht in april.