Dirk Wolf winnaar Lex van Rossen Award 2011

Redactie 1259 0
Afgelopen vrijdag vond op het Eurosonic Noorderslag seminar in Groningen de uitreiking plaats van de Lex van Rossen Award 2011. De winnaar van deze stimuleringsprijs voor Europese popfotografie is de Nederlandse muziekfotograaf Dirk Wolf.

Dirk Wolf reisde met de Belgische rockband Triggerfinger mee naar Los Angeles, voor de opnames van hun zojuist verschenen derde album. Volgens de jury van de Lex van Rossen Award geven de beelden 'op voortreffelijke wijze de sfeer van de stad en de trip weer. De foto’s zien er net zo zonnig en broeierig uit als Los Angeles zelf.'

Vorig jaar interviewde wij Dirk Wolf al over zijn werk en de serie die hij met de Belgische rockband schoot. Daarin sprak hij zijn verbazing uit over zijn nominatie, omdat juist deze serie een uitzondering is op zijn normale werkwijze. “Het aparte is dat dit precies de serie is die zich op de grens tussen werk in opdracht en vrij werk afspeelt. Ik begon de serie puur uit persoonlijke interesse. Ik volgde de band bij een aantal optredens en de opnames van de nieuwe cd. Als onderdeel daarvan ben ik met ze meegegaan naar Los Angeles.”

Foto © Dirk Wolf  - Triggerfinger / LA Recordings

Ultieme droom

De serie toont de ultieme droom van elke band uit Nederland en België: voor opnames van je plaat naar het zonnige LA. 'Wolf zet de bandleden niet neer als stoere rockers, maar als mannen op vakantie, in de zon, genietend van het weer en de omgeving waarin ze zaten. Je zou bloed zweet en tranen verwachten bij zo’n reportage, maar dat zie je juist niet. In die zin zijn dit verrassende beelden. Als reportage werkt het ook prima: de band komt aan, hangt rond, en gaat weer weg. De cirkel is rond', aldus de jury.

Popview 2011

Foto’s van Dirk Wolf en de andere zeven genomineerden voor de Lex van Rossen Award 2011 zijn tot 27 februari 2011 te zien in de Popview 2011 expositie in Noorderlicht in Groningen. De Popview 2011 expositie bevat werk van onder andere Antonio Campanella (Italië), Marjolein Hoornaert (België), Ben Meadows (Engeland), Agata Pietron (Polen), Francisco Reina (Spanje) en Tim C. Rochels (Duitsland).

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie