Digitale wegwerpcamera te koop in Japan voor 12 euro

Redactie 1433 0
Een Japans elektronicaconcern is begonnen met de verkoop van digitale wegwerpcamera's. Om de gemaakte foto's in bezit te krijgen, moet je de camera eerst inleveren, waarna je ze terug krijgt op CD en de camera gerecycled wordt.

ECO Digi Mode
De digitale wegwerpcamera gaat als ECO Digi Mode door het leven en beschikt over een 3-megapixel sensor, 2.4-inch lcd-scherm en  ingebouwde flitser. Er zijn twee varianten beschikbaar, een versie met plaats voor 27 foto's en een variant waar 50 foto's op passen. De ECO Digi Mode meet 120 x 53 x 71 mm en weegt 245 gram. Optioneel is een onderwaterbehuizing beschikbaar, waarmee de camera tot 3 meter onder water gebruikt kan worden. Een geheugenslot of usb-kabelaansluiting ontbreken op de wegwerpcamera. De gemaakte foto's kunnen alleen door de winkel uitgelezen worden. Na het inleveren van de camera krijg je ze mee op een CD. De winkel heeft het hele proces in eigen beheer, van verkoop tot recyclen van de camera's.

De ECO Digi Mode is vooralsnog alleen te koop in Japan en kost daar 1983 Yen, omgerekend zo'n 12 euro (dat is inclusief het overzetten van de foto's naar CD).

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie