DIGIFOTO Pro scoort hoog in fotobladentest

Julian 1324 0
In een onafhankelijk onderzoek naar gangbare fotografietijdschriften in Nederland is DIGIFOTO Pro bij de favorieten geëindigd. Zowel de prijs-prestatieverhouding als het niveau wordt gewaardeerd, de houdbaarheid is ‘prima’.

Het onderzoek bespreekt de meest gangbare fotobladen op de Nederlandse markt. Naast DIGIFOTO Pro worden in het onderzoek Photo Digitaal, Camera Magazine, F+D Fotografie, Focus, Chip Foto+Video, Zoom, Shoot en Gup onder de loep genomen. De test is gebaseerd op een enkele editie van de magazines. In het geval van DIGIFOTO Pro is dat editie 3/2009.

Het onderzoek stelt dat DIGIFOTO Pro zeer geschikt is voor de ‘alleseter’ en mede door de hoge fotografische kwaliteit ook diepgang biedt. Ook de lezersfoto’s, die (zoals opgemerkt) deels afkomstig zijn van mediapartner DutchPhotoZone, worden hoog gewaardeerd. Wat betreft houdbaarheid scoort DIGIFOTO Pro samen met Gup als enige tijdschrift het oordeel  ‘prima’.

Waar voor je geld

Ook bekijken de onderzoekers hoeveel waar je krijgt voor je geld. In onderstaande tabel zijn de feiten op een rij gezet. Met 4.3 cent per redactionele pagina blijkt DIGIFOTO Pro van de vergelijkbare fotobladen het goedkoopst te zijn.

Bron: Fotobladen-bespreking najaar 2009

Favorieten

Het onderzoek concludeert met drie favorieten. DIGIFOTO Pro weet hierin een plaats te bemachtigen vanwege de goede prijs-prestatieverhouding en het algehele niveau.

De uitgebreide test is uitgevoerd door Kees Molders en Gerrit Hendriksen van fotofilosofen.nl.
Het elf-pagina’s-tellende pdf-document is in zijn geheel te lezen/downloaden op hun website.