DIGIFOTO Pro Masterclass Special: Nu in de kiosk

Julian 4558 0
De leerzaamste DIGIFOTO Pro van het jaar ligt vanaf 8 maart in de kiosk. In de Masterclass Special Edition dit keer aandacht voor flitsen, architectuur- en straatfotografie, en hoe je de stap van amateur naar professional maakt.

Flitsen is al niet zo makkelijk, maar zodra je met meerdere flitsers los van de camera aan de slag wordt het helemaal ingewikkeld. Het levert wel de meest interessante resultaten op, daarom strikten we Gerard Henninger om jou eens haarfijn uit te leggen hoe hij tewerk gaat. Naast uitgebreide flitsopstellingen krijg je ook een kijkje in de Photoshop-keuken van deze flitsexpert.

Architectuurfotografie

Hoog tijd om deze ietwat onderbelichte fotografietak eens in de schijnwerpers te zetten. We doen dat met twee Nederlandse architectuurfotografen, die er elk een geheel eigen werkwijze op nahouden. Ronald Tilleman en Iwan Baan tonen je hun werk en vertellen hoe het tot stand gekomen is. Ook krijg je tips over apparatuur en hebben we wat leuke stedentrips voor je uitgezocht waar je zelf aan de slag kunt gaan.

Van amateur naar professional

Geld verdienen met je foto's? Dat is natuurlijk leuk, maar er komt een hoop bij kijken. Daarom belichten we maar eens de zakelijke kant van fotografie. Hoe maak je de stap naar (semi-)professional, wat komt daar bij kijken en hoe ga je tewerk als het eenmaal zover is. Zo leren we je onder andere te scoren met sociale media.

Straatfotografie

Al decennialang een erg populair genre, maar hoe pak je het eigenlijk aan? We stuurden onze ervaringsdeskundige Erik Borst met een Leica M9 - de ultieme camera voor straatfotografie - naar Brussel, van hieruit beschrijft hij in vijf stappen hoe hij te werk gaat en uiteraard laat hij wat van zijn resultaten zien.

Apps voor fotografen

Bij alle onderwerpen in de Special hebben we handige, leuke, nuttige en leerzame apps uitgezocht voor je smartphone. Voor iedereen met een Nokia 3310 bespreken we ook de nodige boeken en docu's.