DIGIFOTO Pro en DutchPhotoZone.com slaan handen ineen

Julian 2011 0
DIGIFOTO Pro is een samenwerking aangegaan met het succesvolle Nederlandse foto­grafie­forum DutchPhotoZone. Zowel in het magazine als online zullen we vanaf nu onze krachten bundelen.

DutchPhotoZone (DPZ), is al zes jaar lang hét forum voor de serieuze amateurfotograaf en (semi)professional. De doelgroep deelt onze passie voor fotografie. Samen zullen we fotowedstrijden en evenementen organiseren en samenwerken op alle mogelijke vlakken.
De eerste resultaten van de samenwerking zijn te zien in DIGIFOTO Pro Magazine 2/2008, waarin twee DPZ-leden aan het woord komen over hun werk. Daarnaast worden de artikelen en nieuwsberichten van digifotopro.nl voortaan vanaf de homepage van DPZ aangeboden­.

Fotowedstrijd
Om de samenwerking te vieren, organiseren we voor de leden van DPZ een fotowedstrijd met het thema ‘samen’. Deelnemers maken kans op een Sigma DP1 camera, HP B8850 A3+ fotoprinter en Adobe Lightroom 2.0. De winnende fotografen zullen bovendien in de eerste editie van 2009 de nodig exposure krijgen.


Over DutchPhotoZone
DutchPhotoZone is een platform waar zowel amateur-, als (semi)professionele fotografen hun kennis en ervaring kunnen delen, met als gezamenlijk doel de kwaliteit van hun fotografie te verbeteren. Leeftijd, ervaring, of camera is niet van belang. Wel belangrijk is een kritische blik op eigen werk en een serieuze interesse in fotografie. Het forum wordt beheerd door een team van vrijwilligers. Gebruik van het forum is gratis, wel is een registratie vereist op reacties te plaatsen.

Forum?
Een forum is een discussieplaats op internet. Gebruikers kunnen onderwerpen aanmaken, waarop anderen vervolgens kunnen reageren. Op DPZ is dat vooral met het doel om elkaars foto’s van feedback te voorzien. DPZ voorziet niet in het opslaan van foto’s. Je kunt ze linken vanaf websites zoals Flickr, of de webruimte van je internetprovider. Voor de fotowedstrijd word hierop een uitzondering gemaakt. Na registratie kun je een foto als bijlage toevoegen aan het wedstrijdtopic.