DigiFoto Pro downloads

Redactie 945 0
Digifoto-enthousiasten kunnen niet zonder goede software. Voor nabewerking bijvoorbeeld, of de archivering van je fotocollectie.

Rubrieken

Bewerking

Beheer

Fototools

Afdrukken

Paint Shop Pro Photo XI

Paint Shop Pro Photo XI is een betaalbaar maar capabel fotobewerkingspakket. Het bevat een uitgebreide collectie bewerkingsopties, filters en one-click fotoverbetermogelijkheden en is geschikt voor de enthousiaste fotohobbyist.


♦ [trialware] download


Photoshop Elements 5

Photoshop Elements 5 is de 'consumentenversie' van zijn duurdere broer Photoshop en bevat voor deze doelgroep genoeg mogelijkheden voor de bewerking en retouchering van foto's. Ook biedt het pakket mogelijkheden voor fotobeheer. Nieuw in versie 5 is ondere andere de Magic Extractor, waarmee je snel delen in foto's kunt selecteren. Deze proefversie is 30 dagen geldig.

♦ [trialware | Windows | Mac ] download

Lightroom

Adobe Lightroom is professionele software voor het bewerken van RAW-bestanden. Het is ook geschikt voor het beheren en aanpassen van grote hoeveelheden digitale foto's. Een toepassing voor de serieuze fotograaf dus. Deze proefversie is 30 dagen kosteloos te proberen.

♦ [trialware | Windows | Mac] download

FxFoto

FxFoto is naast een fotobeheerder ook een gemakkelijke tool voor het snel verbeteren van foto's. De gratis versie biedt veel opties, zoals het wegwerken van oneffenheden, rode ogen en het corrigeren van belichting. Ook kun je foto's diverse effecten meegeven.

♦ [freeware | Windows] download

Portrait Professional

Met Portrait Professional kun je portretfoto's aan de hand van enkele eenvoudige stappen retoucheren. Het verwijdert bijvoorbeeld acne, ongewenste haartjes, ouderdomsverschijnselen en verbetert de gezichtsverhoudingen. Deze testversie geeft een goede indruk van het eindresultaat, maar om het eindresultaat op te slaan moet je de complete versie aanschaffen.


♦ [trialware | Windows] download

Paint.NET

Paint.NET is een zeer gebruiksvriendelijke en volledig gratis fotobewerker waarmee je veelvoorkomende bewerkingsklussen gemakkelijk kunt uitvoeren. Het ondersteunt onder meer bewerking in lagen, een ongelimiteerde undo-functie en het toevoegen van speciale effecten. Het is ooit opgezet als krachtiger alternatief voor het armoedige Paint, maar is uitgegroeid tot een prima gratis beeldbewerker.

♦ [freeware | Windows] download

The GIMP

The GIMP is een gratis, open source beeldbewerkingspakket. Het qua werking en functionaliteit vergelijkbaar met professionele pakketten als Photoshop. Veel gebruikers zullen in The GIMP alles
vinden wat ze aan mogelijkheden ooit nodig zullen hebben. Het bevat bovendien een scripting engine, waarmee je de functionaliteit zelf kunt uitbreiden. De moeite van het proberen zeker waard!
Let op: Nieuwe gebruikers moeten eerst de GTK-bibliotheek installeren.

♦ [open source | Windows | Linux | Mac] download

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie