DIGIFOTO Pro 3.2010 in de kiosk of op je iPad

Redactie 1166 0
Hang je nette pak maar weer in de kast. Editie 3.2010 van DIGIFOTO Pro ligt vanaf vrijdag in de kiosk en deze keer gaan we behoorlijk extreem. Skydivende fotografen, hanggliden met een Nikon en sluitertijden van zes maanden. Gekker dan dit wordt het niet.

De standaard natuur-, portret-, studio- documentaire- of landschapsfotografie kennen we inmiddels wel. Daarom gingen we voor deze editie op zoek naar de extremen in de fotografie. Zo blijkt er een fotograaf te zijn die met een aangepast 4x5-inch camera uit een vliegtuig springt en leerden we dat een sluitertijd van zes maanden erg interessante resultaten kan opleveren.

Dan is er nog de imposante 20x24-inch polaroid­camera, nog steeds in gebruik bij een studio in New York. Ook behandelen we de foto’s van Mark Watson, die een bijzonder natuurfenomeen vastlegde vanuit een hangglider en het werk van Clark Little, die hele dagen tussen de golven bivakkeert. Tot slot liepen we een dagje mee met Alex Timmermans. Een van de weinige Nederlanders die het Collodionprocedé – een bijna honderdvijftig jaar oude techniek – onder de vingers heeft.

Masterclass Documentairefotografie

Houd je liever beide benen bij de grond? Dan kun je je documentairefotografie-skills bijschaven aan de hand van een Masterclass van de Belgische fotograaf Nick Hannes. Zijn werk hangt momenteel op het BREDAPHOTO-festival. Ook de talenten Max Pinckers en Quinten de Bruyn zijn op dit festival te vinden én doen in deze editie hun verhaal.

Middenformaat

Digitaal is helemaal in, maar digitaal middenformaat blijft redelijk onbetaalbaar. Ga je analoog, dan kun je voor een paar honderd euro al aan de slag. We bekijken de opties en laten ervaringsdeskundigen aan het woord.

Reviews

Naast een flinke dosis fotografie voelen we de nieuwste apparatuur aan de tand. Zo is er een review van de Sony Alpha 55 en de Nikkor 28-300 VR en 85mm f/1.4 objectieven. Ook kijken we nog eens naar monitoren die geschikt zijn voor de serieuze fotograaf, en lieten we bij diverse afdrukcentrales megaposters (tot 100x150 cm!) afdrukken, op zoek naar de beste print.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie