DIGIFOTO Pro 1.2011 - Nu in de kiosk

Julian 1322 0
Alles over Mode & Beauty, een Masterclass Glamourfotografie, een interview met de controversiële Oliviero Toscani, een reportage uit de Japanse onderwereld en nog veel meer: luieren in de zon is met Editie 1.2011 zoveel lekkerder.

Dertig pagina's van deze editie hebben we opgeofferd aan een Special Mode & Beautyfotografie. Drie profs uit Parijs leggen uit hoe ze te werk gaan en tot hun resultaten komen, daarnaast laten we de Belgische fotograaf Frederik Herregods aan het woord.

Oliviero Toscani

Als klap op de vuurpijl hebben we Oliviero Toscani weten te strikken voor een interview. De Italiaanse fotograaf werd met zijn controversiële beelden voor Benetton wereldberoemd. Geen standaard modefoto­grafie; des te leerzamer.

Anton Kusters - Yakuza

Ben je niet zo'n modetype, maar meer van de harde realiteit? Ook aan jou hebben we gedacht. Anton Kusters is regelmatig te vinden in Tokio, achter de schermen bij het grootste misdaadsyndicaat ter wereld: de Yakuza. Dat leverde hem een prijswinnend fotoboek op, wij voelen hem aan de tand over zijn project.

Met je iPhone op oorlogspad

Basetrack.org is een Amerikaans initiatief van zes journalisten, die de belevenissen van militairen in Afghanistan vastleggen. Dat doen ze op een bijzondere manier: met een iPhone en Hipstamatic.

Reviews

Uiteraard hebben we ook de nieuwste fotoapparatuur aan de tand gevoeld. Dat resulteerde in reviews van de Canon EOS 600D, Panasonic GF2, Samsung NX11 en de Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.4G.

Veel meer

En er is meer. Kadir van Lohuizen vertelt alles over zijn nieuwste multimediaproject: Vía PanAm. We interviewden portretfotograaf Frits de Beer en spraken met Masja Stolk over haar project in Bangladesh. In het portfolio vind je een selectie van winnende en genomineerde foto's uit de PANL Awards.