DIGIFOTO Masterclass 1.2015 - Nu in de kiosk

Julian 4745 0
De eerste editie van het jaar ligt in de kiosk! DIGIFOTO Masterclass 1.2015 staat vol met verhalen en prachtige foto's van topfotografen. Daarnaast voelen we de nieuwste camera's en objectieven zoals de Samsung NX1, Sony A7 II en Tamron 15-30mm f/2.8 VC aan de tand.

In deze Masterclass-editie besteden we uitgebreid aandacht aan natuurfotografie, bijzondere portretten en reisverhalen. Laat je inspireren door het werk, de ervaringen en tips van topfotografen! Een overzicht van wat je kunt verwachten:

Wilfdlife-fotografie van Adri de Visser

Natuurfotograaf Adri de Visser werd in 2012 met veel geweld overvallen in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Hij werd geraakt door zes kogels, raakte verlamd en vrijwel blind. Zijn fotografiecarrière was plots ten einde, maar dat zijn passie voor fotografie en liefde voor Afrika niet verloren ging, blijkt als we hem spreken voor deze editie.

Adri de Visser
Foto's © Adri de Visser

Sony A7 IIReviews: Sony A7 II, Samsung NX1, Nikon D5500, Fujifilm X100T

Toe aan een nieuwe camera? Voor deze Masterclass-editie gingen we aan de slag met de Sony A7 II, de eerste fullframe-camera met vijf-assige beeldstabilisatie. Ook lees je onze review van de Fujifilm X100T, het derde model van de populaire high-end-compactcamera met grote sensor. Verder lees je onze bevindingen met Nikon's nieuwste dslr, de D5500 met touchscreen.

Samsung NX1Daarnaast voelen de de Samsung NX1, voorzien van de nieuwste firmware, uitgebreid aan de tand. In een review bespreken we de fotokwaliteiten van de camera, daarnaast vind je in deze editie een artikel over de filmfunctie van de camera. De NX1 filmt in 4K-resolutie en maakt 1080p-slowmotion-opnames met 120 bps en is daarmee een erg interessante optie voor fanatieke filmmakers.

Uiteraard zijn we ook met een aantal interessante objectieven aan de slag gegaan. We leggen de indrukwekkende Tamron 15-30mm f/2.8 VC op de pijnbank en gingen aan de slag met Canon's kleine EF-S 24mm f/2.8 STM-pancake.

Inspirerende interviews

Welke fotografen tref je nog meer in deze Masterclass-editie? Een greep uit de artikelen:

Lee Jeffries
Foto © Lee Jeffries - Zijn rauwe, indringende portretten van daklozen gaan de hele wereld over. Wij spreken met de Britse fotograaf over zijn project 'Lost Angels'.

Yvette Leur
Foto's © Yvette Leur - Deze fotografe doet het liefst alles zelf, niet alleen de make-up en styling, zelfs de kleding maakt ze regelmatig eigenhandig.

Bendiks Westerink
Foto © Bendiks Westerink - Vanuit een zelfgemaakte drijfhut legt natuurfotograaf Bendiks Westink vogels vast op prachtige wijze.

Gertjan Peddemors
Foto © Gert-Jan Peddemors - In een half jaar tijd bezocht Gert-Jan Peddemors dertien voormalige Sovjetstaten. In deze editie lees je alles over zijn reis, die begon in Litouwen en eindigde in Kazachstan.

En nog veel meer...

Naast bovenstaande onderwerpen vind je in DIGIFOTO Masterclass 1.2015 nog  veel meer inspirerende foto's en artikelen. Iedere editie bevat fraai werk uit onze lezersgallery en winnaars van onze fotowedstrijden vertellen over hun winnende foto.

Nu in de kiosk

DIGIFOTO Masterclass 1.2015 ligt nu in de kiosk. Voor 5,95 euro haal je 'm in huis. Ontvang je onze magazines liever direct in huis? Neem dan een abonnement! Je kunt deze editie (of voorgaande nummers) ook los bestellen voor €7,95 incl. verzendkosten (Nederland).

DIGIFOTO Masterclass 1.2015