DigiFollowFriday - Getuigenissen na Srebrenica

Redactie 1251 0
Geen grappen, grollen of andere leukdoenerij deze DigiFollowFriday. In 2011 is het vijftien jaar geleden dat Dutchbat III in juli 1995 getuige werd van de val van de enclave rond Srebrenica. Vandaag kun je op Twitter het indrukwekkende fotoboek winnen.

De slachting die de Bosnische Serven onder moslimmannen hield, werd een dieptepunt in de hedendaagse geschiedenis.

Ondanks de hulp die de Dutchbatters hebben kunnen bieden eindigde dit drama in een nachtmerrie. Tot op heden zijn de mensen van Dutchbat III letterlijk buiten beeld gebleven. Friso Keuris is de mening toegedaan dat het een gemiste kans is als zij als mens verdwijnen zonder te zijn vastgelegd. 

Als persoon en als militair staan de militairen voor een ijkpunt in de geschiedenis. Friso Keuris portretteerde de toenmalig betrokkenen en legde hun getuigenissen vast. Met dit project krijgen deze veteranen van Dutchbat III een gezicht. Als extra bevat het boek een dvd met uniek videomateriaal dat de Dutchbatters maakten tijdens hun verblijf.

Zo doe je mee

Wat je moet doen? Niet zo moeilijk: zet @DFPro in een #FF'je. Doe dit wel met een goede reden! Dat kan tot vandaag (11 februari) 23:59 uur. That's all, geen kleine lettertjes of ander moeilijk gedoe. Zet er wel even achter waarom jij vindt dat je recht hebt op dit boek. Dan kiezen wij aankomende maandag de meest oprechte en originele winnaar.

Volg je ons nog niet op Twitter. Doe dat dan meteen even, dan kun jij ook meedoen.

Prijs:

  • 1x Dutchbat III, Getuigenissen na Srebrenica (t.w.v. € 29,95)

Met dank aan uitgeverij d' jonge Hond voor het beschikbaar stellen van de prijs.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie