Zeldzaam Leica geweer

Deze zeldzame Leica heeft de vorm van een geweer

Fabienne Keijzer 2325 0
Het WestLicht veilinghuis bestaat 15 jaar en dat vieren ze met een aantal bijzondere veilingstukken. Eén van die stukken valt wel heel erg op, namelijk deze Leica camera in de vorm van een geweer.

Leica Rifle 

Het jubileumjaar van het WestLicht veilinghuis wordt groots gevierd met speciale camera-veilingen waar je de meest bijzondere exemplaren kunt vinden. Zo ook deze camera-geweren van Leica. De twee camera’s komen uit 1938 en zijn geproduceerd door het toenmalige E. Leitz Inc. in New York. Voor de productie van het eerste exemplaar (bovenste foto) gebruikten ze het codewoord ‘rifle.’
Leica geweer

Commandant 

De inspiratie voor het Leica geweer kwam van Commandant Attilio Gatti, een in die tijd bekende wildlife fotograaf in Afrika. De rifle is slechts één jaar lang geproduceerd en werd aan het grote publiek getoond in 1938. Volgens kenners zijn er in totaal maar zes exemplaren van de eerste versie, en van de onderstaande variant is er slechts één opgedoken!
Leica geweer

Functie 

De vormgeving van de camera had, behalve een aparte uitstraling, ook nog een functie. De producent zag de mogelijkheid schoon om een camera te maken waarmee je met gemak foto’s kon maken met een lange brandpuntsafstand. Zo vrij en zo gemakkelijk als Leica-klanten dat gewend waren.

Mocht je interesse hebben in de Leica geweren? Je kunt bieden vanaf 80.000 euro. Voor meer bijzonder veilingstukken kun je kijken op de website van WestLicht.

Lees ook: Leica D-Lux Typ 109 'Explorer Kit'

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne