Deze website laat je het binnenste van je camera zien

Deze website laat je het binnenste van je camera zien

Rick Roeven 3881 0
Ben je ook benieuwd hoe je camera er vanbinnen uit ziet? Op FixYourCamera.org vind je gedetailleerde foto’s en video's die je het binnenste van je camera tonen, tot op het laatste schroefje.

Eigenaar van de website FixYourCamera.org is Mike Kusak, een ervaren technicus met ruim 10 jaar ervaring in het repareren van digitale camera’s en lenzen.

Op zijn website vind je foto’s van enkele populaire camera’s zoals de Nikon D800, de Nikon D600 en de Canon EOS 6D (zie de titelfoto) en de EOS5D Mark II. Ook de professionele toppers, zoals de Canon EOS-1DX, en de Nikon D4 zijn al op zijn website te vinden. Andere camera’s zullen in de komende tijd toegevoegd gaan worden.

Clips

Naast de foto’s staan er ook al enkele Youtube clips op de website waar Mike laat zien hoe je een lens uit elkaar kunt halen, of hoe je de diagnose van een probleem met je camera kunt stellen. In de toekomst zullen er meer artikelen toegevoegd worden met gedetailleerde video’s over hoe je de camera’s uit elkaar kunt halen en ook weer werkend in elkaar kunt zetten. Daardoor zou je zelf een poging kunnen doen om je eigen camera of lens te repareren. Houd er daarbij wel rekening mee dat eventuele garantie vervalt als je zelf gaat sleutelen!

Kunstwerkjes

Voor nu biedt de website al een intrigerende blik in het binnenste van een camera, en laat zien dat moderne camera's en objectieven ware technisch kunstwerkjes zijn.

Voor alle afbeeldingen en meer camera’s kijk op FixYourCamera.org. Alle afbeeldingen © Mike Kusak/FixYourCamera.org, en gebruikt met toestemming.

Ter illustratie enkele afbeeldingen van de Nikon D4.

Nikon D4 teardown

Nikon D4 teardown

Nikon D4 teardown

afbeelding van Rick Roeven

Rick Roeven | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Rick