Deze vreemde Nikon verjaardagsvideo moet je zien

Deze vreemde Nikon verjaardagsvideo moet je zien

Jasper van Bladel 496 0
Dat Nikon gisteren 100 jaar geworden is, zal jullie niet ontgaan zijn. Deze videoclip misschien wel. Nikon maakte in samenwerking met de band Mrs. Green Apple een erg verrassende en vooral erg ‘Japanse’ clip rondom een nummer van die band én het 100-jarig jubileum van de Japanse fabrikant.

In de clip kom je in een pastelkleurige wereld terecht. In een kasteel danst een groep Nikon-medewerkers op de muziek van de band Mrs. Green Apple, met op de achtergrond het Nikon 100 years logo. Dit alles in felle kleuren en in opperbeste stemming. Later in de video zien we ook nog een aantal ‘levende’ Nikon-camera’s en dansen de medewerkers op lopende banden. Het geheel heeft nog het meeste weg van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’.

Japan

De clip zal hier de nodige wenkbrauwen doen fronsen, maar in Japans is deze stijl een heel stuk gewoner.  Deze clip is dan ook zonder twijfel op het Japanse publiek gericht, maar daarom niet minder leuk om te bekijken. Wij zijn echter blijer met de aankondiging van de D850, een ander verjaardagscadeau van Nikon.

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper