Voltaic fototassen met zonnepanelen

Deze fototassen van Voltaic laden je gear op door zonnepanelen

Fabienne Keijzer 1632 0
De nieuwe rugtassen van Voltaic zijn uitgerust met zonnepanelen die je gear kunnen opladen terwijl de tas op je rug hebt. De Voltaic Array en OffGrid zijn ideaal voor de avontuurlijke outdoor fotograaf. Met een Voltaic backpack kom je nooit zonder batterij te zitten.

Fototassen met zonnepanelen 

Voltaic was een van de eerste bedrijven die kwam met een tas die batterijen op kon laden middels zonne-energie. Hun assortiment bevatte al een oplaadbare laptoptas en een rugzak, en daar voegen ze nu twee fototassen aan toe die je op je rug kunt dragen. Er zijn twee maten verkrijgbaar die verschillende wattages aan zonne-energie kunnen leveren.

Voltaic OffGrid

De OffGrid is goed voor 6 watt en kan een externe batterij van 4.000mAh opladen. Met deze tas kun je één DSLR, een tablet, smartphone en GoPro of een ander USB-device opladen.
Voltaic OffGrid

Voltaic Array 

De Array is uitgerust met een nog groter zonnepaneel. Deze versie is goed voor 10 watt en kan een externe universele batterij van 19.800mAh opladen. Deze batterij kan met gemak een laptop volledig opladen. De Array laadt, naast een laptop, een DSLR, tablet, smartphone, GoPro of een ander USB-device en zelfs een drone volledig op.
Voltaic array

Foto-inzet 

Je kunt een extra inzet bestellen waarin je naast je DSLR ook drie objectieven en accessoires kunt bewaren. De Voltaic tassen zijn ook uitgerust met handige straps waaraan je bijvoorbeeld een statief kunt bevestigen. De tassen zijn dus uitermate geschikt voor fotografen die veel tijd buiten de deur doorbrengen.

Kickstarter 

Voltaic is momenteel bezig met een Kickstarter-campagne om de productie van de tassen te financieren. Als je een bijdrage levert kun je de tassen alvast bestellen. De crowdfunding-campagne loopt nog tot 6 december en er is al meer dan de helft van het doelbedrag behaald. Kijk voor meer informatie op de Voltaic Systems website.

Lees ook: PLUG: een draagbare superpowerbank

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne