Deze DroneGun haalt je drone uit de lucht

Deze DroneGun haalt je drone uit de lucht

Fabienne Keijzer 3027 0
Er gelden strenge regels voor het gebruik van drones. En om die regels te handhaven worden verschillende middelen ingezet. Deze DroneGun van DroneShield is zo’n middel.

DroneGun van DroneShield 

Er bestaan al drones die andere drones uit de lucht halen, mocht dat nodig zijn, en er worden zelfs roofvogels ingezet om gevaarlijke drones te stoppen. Maar nu is er misschien wel een middel uitgevonden om de onbemande vliegtuigjes uit de lucht te halen zonder deze kapot te maken. De DroneGun van DroneShield is een gigantische antenne die in staat is om drone-signalen uit te schakelen van drones die zich op bijna twee kilometer afstand bevinden. Drones gebruiken GPS en GLONASS en de DroneGun vangt deze signalen op en laat hem dan landen. De piloot is dan meteen de controle de drone kwijt.

De DroneGun kan goed van pas komen in situaties waarin een lading van een drone bijvoorbeeld schadelijk kan zijn. Ook kan de piloot gevonden worden middels de signalen. De uitvinding is nog niet goedgekeurd door de FCC, de Federal Communications Commission in Amerika.

DroneGun

Lees ook: Interactieve kaart van Drone No-Fly zones

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne