Een fotograaf ontwerpt een stuk gereedschap

Deze diafragma moersleutel is ontworpen door een fotograaf

Fabienne Keijzer 943 0
Wat krijg je als je een fotograaf gereedschap laat ontwerpen? Een moersleutel in de vorm van een diafragma! En dat is niet alleen leuk, maar ook erg handig. Deze moersleutel past zich namelijk gemakkelijk aan elke vorm aan.

Ontworpen door een fotograaf: de diafragma moersleutel

Helaas gaat het om een productidee, er is nog niks geproduceerd. Maar fotograaf én industrieel ontwerper Jordan Steranka heeft hier wel een mooi stuk gereedschap ontworpen. Hij wilde een moersleutel creëren die flexibel is in diameters. Zo kun je allerlei maten moeren aandraaien. Als snel kwam hij uit op een diafragma ontwerp.
diafragma moersleuteldiafragma moersleutel

Ringflitser 

Aan de zijkant van de moersleutel zit een draaischijf waarmee de gebruiker het diafragma kan aanpassen. Heb je het goede formaat? Dan druk je op het knopje waarmee je de opening vast kunt zetten. Wat ook is afgekeken van het ontwerp van een camera is de lamp van de moersleutel. Je zou het kunnen zien als een soort ringflitser, die je aan kunt zetten als je ergens een moer aan moet draaien waar weinig licht is.
diafragma moersleutel

Concept 

Zoals al eerder genoemd gaat het slechts om een concept en het is daarom niet zeker of de diafragma moersleutel er daadwerkelijk gaat komen. Wij hopen in ieder geval van wel!
Op Behance kun je zien hoe het van een idee tot een productconcept is gekomen.

Lees ook: Vintage Nikon van chocolade!

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne