Grote broer van de Quattro sd komt begin 2017

Details over release Sigma sd Quattro-H bekend

Redactie DIGIFO... 758 0
Sigma heeft zojuist details bekendgemaakt over de nieuwe Sigma sd Quattro-H. Deze grote broer van de, zeer goed ontvangen, Sigma sd Quattro moet in het eerste kwartaal van 2017 in de winkels liggen voor een adviesprijs van € 1.399,-

De sd Quattro-H beschikt over een FOVEON X-3 sensor met asp-h formaat. Deze sensor is 1.3 keer zo groot is als de Quattro sd die eerder dit jaar uitkwam. Dit resulteert in een equivalente resolutie van maar liefst 51MP. Sigma sd Quattro-H Lees ook: Review: Sigma sd Quattro
Lees ook:Op de Photokina: Sigma SD Quattro H

Foveon sensor

De sensor in de Sigma sd Quattro-H is een zogenaamde Foveon sensor. Deze sensor gebruikt drie lagen fotodioden, die elk op een verschillende diepte in het lichtgevoelige silicium in de sensor geplaatst zijn. Elk van die lagen absorbeert één kleur uit het RGB-spectrum. Het gaat dan om rood, groen en blauw. De kleuren worden verticaal opgevangen, zonder kleur- en laagdoorlaatfilter. Alle informatie, over zowel kleur als scherpte, blijft zo behouden. Een 'normale' sensor, zoals in vrijwel alle andere camera's gebruikt wordt, heeft één laag met pixels die elk maar één enkele kleur kunnen opvangen. Andere kleuren uit het invallende licht op die pixel gaan dan verloren. Dit resulteert in foto's die veel scherper zijn dan je zou krijgen met een normale sensor van dezelfde resolutie.

Sigma SA

Deze nieuwe camera van Sigma beschikt over een Sigma SA vatting, dus alle objectieven van de Sigma Contemporarty, Sports en Art lijn zijn met de sd Quattro-H te gebruiken. Gebruik je een objectief dat is ontwikkeld voor aps-c camera's, dat gaat de sd Quattro-H automatisch over in een crop-modus, zodat je het objectief optimaal kan gebruiken.

Hoge verwachtingen

De SD Quattro is ons goed bevallen tijdens onze eerdere test. De resolutie ligt op hetzelfde niveau als dat van bijvoorbeeld een Nikon D810, al lijkt de resolutie bij 100% van RAW én bij jpg veel hoger te zijn dan hij is. De nieuwe sd Quattro-H beschikt over een grotere sensor en wij hebben dan ook hoge verwachtingen van deze camera.

Kijk voor meer informatie op de website van Sigma.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie