Details begrafenis Tim Hetherington bekend

Redactie 723 0
Fotojournalist Tim Hetherington, die om het leven is gekomen in Libië, wordt vrijdag 13 mei begraven in Londen. Zijn ouders verzoeken om in plaats van bloemen te geven, donaties te storten naar goede doelen.

De veertigjarige Hetherington overleed op 20 april tijdens een mortieraanval in het stadje Misrata in Libië. Zijn ouders, Alistair en Judith, laten op Tim's website weten dat de begrafenis vrijdagochtend plaatsvindt in de 'Church of the Immaculate Conception' in Londen. Achteraf zal er een receptie worden gehouden in het Dorchester Hotel op Park Lane. Hierbij zijn familie, vrienden en collega's uitgenodigd.

Op de website laten de ouders van Tim Hetherington het volgende weten: 'Wij vinden het een mooie gedachte dat Tim zoveel mensen geraakt heeft met zijn gekozen beroep, maar ook door zijn hele leven als gekoesterde zoon, broer, oom, partner en geliefde vriend.'

Donaties

De ouders hebben ook een speciaal verzoek. In plaats van begrafenisboeketten willen zij liever dat er donaties worden gestort naar The Milton Margai School for the Blind in Sierra Leone, Human Rights Watch en het Committee to Protect Journalists. Deze organisaties betekenden erg veel voor Tim.

'Diary (2010)'. Een persoonlijk videoverslag van Tim Hetherington dat hij afgelopen jaar online plaatste.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie