Derde editie WNF-Frans Lanting Photo Award van start

Derde editie WNF-Frans Lanting Photo Award van start

Redactie DIGIFO... 1798 0
Frans Lanting roept samen met het Wereld Natuur Fonds natuurliefhebbers op om hun mooiste natuurfoto's in te zenden voor de Prestigieuze WNF-Frans Lanting Photo Award. Het is de derde keer dat deze wedstrijd wordt gehouden de wedstrijd loopt tot zes september.

Tijdens de voorgaande edities bleek het niveau van de ingezonden foto's erg hoog ligt en dat natuurfotografie in Nederland zeer populair is bij jong en oud. De wedstrijd is dan ook geschikt voor iedereen. Er zijn drie leeftijdscategorieën: kinderen tot 12 jaar, jonge talenten van 12 tot 18 jaar en volwassenen. De winnaar van elke categorie krijgt een exclusieve workshop van Frans Lanting en maakt kans om de felbegeerde Award te winnen. Ook is er een publieksprijs waar iedereen online voor kan stemmen.WNF Frans Lanting AwardFoto © Elles Rijsdijk (WNF-Frans Lanting Award, winnaar van vorig jaar)

Frans Lanting

Vanmiddag is de wedstrijd afgetrapt in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, waar vanaf vandaag een overzichtstentoonstelling van Lanting te bezichtigen is. Wij hebben de tentoonstelling al mogen bekijken en zijn onder de indruk. Het is een overzichtstentoonstelling en beslist geen retrospectief. Frans Lanting wil nog lang werk blijven maken, zo zegt hij zelf.

Lanting is zelf één van de beroemdste fotografen ter wereld en heeft al meerdere malen op de cover van National Geographic gestaan en is benoemd tot Ridder in de Orde van de Gouden Ark, de hoogste onderscheiding op het gebied van natuurconservering. De jury bestaat verder uit Jasper Doest, André Kuipers, Humberto Tan en WNF-Wildlife expert Christiaan van der Hoeven.

Foto's inzenden voor de WNF-Frans Lanting Photo Award kan tot zes september via deze website. De winnaar wordt aan het eind van het jaar bekend gemaakt.

We hebben na afloop van de preview met de fotograaf kunnen praten, een gesprek dat resulteert in een uitgebreid interview in een van de volgende edities van DIGIFOTO Pro.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie