HDR met 100% aRGB

Dell introduceert indrukwekkende 4K HDR-monitor

Redactie DIGIFO... 910 0
Dell heeft een indrukwekkende nieuwe monitor aangekondigd. De Dell UltraSharp 27 4K HDR is, zoals de naam al doet vermoeden, een 27 inch beeldscherm dat 4K beelden kan weergeven en HDR-10 ondersteunt.

De Dell UltraSharp 4K HDR is echt gericht op beeldprofessionals waarbij het van belang is dat alle kleuren zo precies mogelijk worden weergegeven. De monitor heeft dan ook een 100% adobe RGB kleurweergave en een maximale helderheid van 1.000 nits. Elke monitor wordt in de fabriek gekalibreerd en iedere gebruiker kan zeer eenvoudig zelf kalibreren met de meegeleverde software en optionele colorimeter.Dell UltraSharpLees ook: Een 4K-monitor is een must have, maar waarom?

HDR10

HDR10 is een nieuwe standaard die steeds vaker te vinden is in beeldschermen en televisies. Huidige schermen hebben een veel kleiner dynamisch bereik dan het menselijk ook, waardoor veel details in de kleuren verloren gaan. Schermen die HDR10 kunnen weergeven hebben een veer groter dynamisch bereik waardoor er veel meer details in de beelden te zien zijn, wat voor een realistischere weergave zorgt.

Prijs en beschikbaarheid Dell UltraSharp

De nieuwe Dell UltraSharp 4K HDR monitor moet vanaf 23 mei beschikbaar zijn voor een adviesprijs van $ 2.000,-. De adviesprijs in Euro's is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van Dell.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie