Delen is de nieuwe visie van Visa Festival

Redactie 662 0
Vijf fotojournalisten zijn, samen met de foto-editor van het Sunday Times Magazine, geselecteerd om een driedaagse workshop te organiseren over 'hoe het te maken in de fotojournalistiek' op het Visa Pour l'Image festival voor fotojournalistiek.

Monica Allende, de desbetreffende foto-editor, wordt vergezeld door fotografen Pascal Maitre, Jérôme Delay, Yuri Kozyrev, Samuel Bollendorff en Michael Nichols. Samen gaan zij vijftig jonge fotojournalisten en professionals die pas net begonnen zijn in het veld begeleiden.  

Ervaring

Tijdens de driedaagse 'ervaring' zullen de fotografen uitgenodigd wordt deel te nemen in discussies en zullen zij door veel onderling contact van elkaar leren, zo beredeneert de organisatie. De begeleiders zullen de deelnemers ondersteunen en ervoor moeten zorgen dat hun kennis over het werkveld door de deelnemers opgenomen wordt.

Initiatief

Het intitiatief voor de vijfhonderd euro kostende workshop komt van de festivaldirecteur zelf, Jean-François Leroy. Hij vond dat teveel jonge fotografen op Visa niet in gesprek raakte met de 'oude garde', terwijl deze volgens Leroy juist heel graag hun vele opgedane kennis deelt. “Ze zijn heus niet onaanraakbaar”, ligt Leroy toe. “Uiteraard helpen ze graag nieuwe collega's en lichten ze in over de gang van zaken.”

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie