Definitieve versie Nikon Capture NX-D beschikbaar vanaf 15 juli

Julian 2809 3
Nikon maakt bekend dat de definitieve versie van Capture NX-D vanaf 15 juli beschikbaar is. Momenteel is al een beta van het pakket te downloaden. De raw-converter van Nikon is gratis te gebruiken.

Eind februari kondigde Nikon aan te stoppen met softwarepakket Capture NX2. De raw-converter wordt vervangen door Capture NX-D, dat gratis ter beschikking wordt gesteld. Het nieuwe programma verliest de mogelijkheid om met U points lokale bewerkingen toe te passen. Dat heeft te maken met de overname van Nik Software door Google, hierdoor kan Nikon niet langer gebruik maken van de techniek.

Sinds de introductie van Capture NX-D is er een publieke betaversie beschikbaar. Nikon maakt nu bekend dat de definitieve versie van het pakket op 15 juli gelanceerd wordt. De software is vanaf dan te downloaden via deze link.

afbeelding van peter w

nog wel even huilen dat Capture NX2 met U-points niet doorgezet wordt... tjonge wat zijn die U-points prettig als middel voor erbij.

Hopelijk zal die Photo App alsnog er een serieuze opvolger voor Aperture worden. Alleen Lightroom als serieuze kandidaat vind ik wat weinig - en vooral vind ik het niet lekker werken.
(Oh ja, je hebt ook nog Capture One. Met dat verschrikkelijke voorheen Expression Media als database.)

afbeelding van Anoniem

Wat bedoelen ze precies met U-points? Bewerkingen zonder kwaliteit verlies?

afbeelding van peter w

het zijn selectiemiddelen op basis van kleur en lichtheid.
Zo kun je heel snel bijvoorbeeld een gezicht selecteren en juist het haar deselcteren, of de boord, of achtergrond. Handiger dan met een kwast. Google en je kunt zien hoe het werkt.