Death Valley zoutvlakte beschadigd door busje

Death Valley zoutvlakte beschadigd door busje

Nadja Geskus 672 0
Je hebt er ongetwijfeld wel eens foto’s van gezien; de Death Valley. Het is een prachtige beschermde zoutvlakte, waar je haast surrealistische, maar prachtige foto’s kunt maken. Maar onlangs is het gebied bruut beschadigd door een busje. De komende jaren zullen de sporen nog zichtbaar blijven.

Death Valley zoutvlakte

Death Valley is een dal wat deel uitmaakt van Death Valley National Park, een beschermd gebied. Het ligt deels in Californië en deels in Nevada. Het is een woestijngebied, waar prachtige zoutvlakten te zien zijn. Een bijzondere plek om te mogen aanschouwen.

Death Valley zoutvlakte beschadigd een busje

Beschadigd

Onlangs is het gebied op een brute manier beschadigd. Een busje is er doorheen gereden en vervolgens verlaten. De sporen die het busje heeft getrokken zullen de aankomende jaren nog te zien zijn. Het park plaatste op Facebook foto´s van het busje. Het busje moest worden weggesleept, waardoor er nog meer schade ontstond aan de zoutkorst. Het park is al eerder beschadigd door chauffeurs die de borden negeren. Het park heeft nu drie zaken lopen wegens vandalisme. Tevens is er een aanvraag voor een subsidie gedaan, die het herstel van het park zou moeten financieren. Het is namelijk niet onmogelijk om het park te herstellen, maar dat kost veel tijd en moeite.

De bestuurder van het busje is nog niet aangeklaagd, maar kan een boete verwachten van maximaal $5000,-. Tevens kan hij een gevangenisstraf van 6 maanden krijgen.

Death Valley zoutvlakte beschadigd een busje

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja