De winnaar over zijn foto: Ken Liang

De winnaar over zijn foto: Ken Liang

Jasper van Bladel 1806 0
Technologie is overal om ons heen en niet meer weg te denken uit onze wereld. Onze camera’s, onze smartphones, computers, auto’s en huizen, allemaal zitten ze bomvol met technologie om het leven makkelijker, mooier, comfortabeler of gewoon leuker te maken. Voor deze wedstrijd vroegen wij jullie om technologie op een creatieve wijze in beeld te brengen. Ken Liang is een van de drie winnaars. Hij vertelt over zijn winnende foto.

Ken is niet eens een echte autoliefhebber. Toch bracht hij samen met zijn vrienden een bezoek aan de grote jaarlijkse autoshow in Frankfurt, de IAA. Daar kwam hij een rode Audi tegen, de Nanuk Quattro. Die Audi is een conceptcar, een auto die niet echt op de markt verschijnt, met erg bijzondere koplampen. Ken: ‘Die koplampen trokken meteen mijn aandacht. Heel bijzonder, als een wild dier keken ze me aan. Ik moest er een foto van nemen. Er was wel wat geduld mee gemoeid, want het was best druk rondom de auto en spiegelingen wilde ik niet in de foto hebben. De foto is mijn favoriete foto die ik op die autoshow heb gemaakt en hij kwam dan ook als eerste in mij op toen ik jullie thema voorbij zag komen. Technologie en Design, daar past deze foto natuurlijk precies bij! Ik ben erg verrast dat jullie mijn foto als een van de winnende hebben gekozen. Ik voel me vereerd en deze prijs is misschien wel de opmaat naar nog meer fotografie. Met de gewonnen prijs ben ik erg blij, ik zal de mooie harde schijf gebruiken om mijn foto’s op te slaan. Een extra back-up, want daar kun je nooit genoeg van hebben!’

Ken Liang (35)
Rotterdam

Ken werkt als it’er en is in zijn vrije tijd hobbyfotograaf. Hij trekt er met enige regelmaat op uit om te fotograferen. Graag besteedt hij veel tijd aan zijn hobby, maar in de praktijk is het moeilijk om er genoeg tijd voor te vinden. In de toekomst hoopt hij dus meer te gaan fotograferen.

In de gallery van Ken is meer van zijn werk te zien.

Met zijn mooie koplampfoto wint Ken:

Hoofdprijs: LaCie Porsche Design Mobile 1TB t.w.v. €124,95

Al sinds 2003 werken LaCie en Porsche Design samen om stijlvolle externe harde schijven te produceren. De auto’s van de Zuid-Duitse sportwagenfabrikant spreken al decennia tot de verbeelding. De 911 is een icoon en ook bekend onder niet-autoliefhebbers. Die sportwagen heeft een design dat al sinds begin jaren zestig meegaat, maar dat bij elke nieuwe editie verder wordt geperfectioneerd en gemoderniseerd. Porsche weet als geen ander hoe je een ontwerp maakt dat imponeert en geschiedenis schrijft.

Het is dan ook niet gek dat LaCie, als fabrikant van high-end technologie, samenwerkt met de Duitse autobouwers. Die twee namen samen op één product betekent dat je iets bijzonders in handen hebt. Een bijzonder stuk design én technologie. Een harde schijf om trots op te zijn!

De LaCie Porsche Designreeks is één van de favorieten bij veel Apple-fans, fotografen en veeleisende gebruikers. Het nieuwste wapenfeit is een extreem dunne harde schijf, uitgerust met USB-C, die dubbel zo snel is als de vorige generatie. Afgewerkt met de mooiste materialen en voorzien van een slank uiterlijk en afgeronde hoeken. De harde schijf is uiteraard weer prachtig om naar te kijken, een echt sieraad voor je bureau.

Elke Porsche Design harde schijf komt met een garantie van 2 jaar, inclusief technische ondersteuning en wereldwijde dekking voor reparatie en/of vervanging.

Beschikbaar gesteld door LaCie Benelux. www.lacie.com

Lacie Porsche

Zelf meedoen?

Mocht je zelf mee willen doen met een fotowedstrijd, dan kan dat!

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden. Je kunt deelnemen aan de fotowedstrijd Straatfotografie in zwart-wit én aan onze DIGIFOTO Challenge van de maand augustus, thema 'Blauw'.
afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper