De wereld wederom vastgelegd op één dag

Redactie 642 0
Eerst was er fotografieweblog LENS die de wereldbevolking opriep om op dezelfde dag een foto te maken. Daarna kwam One Day on Earth, waar het in plaats van foto's ging om video's. En nu komt Youtube met eenzelfde 'baanbrekend experiment'.

Youtube is de organisatie van One Day on Earth echter wel voor. Terwijl zij hun deelnemers oproepen de diversiteit van het leven op aarde vast te leggen op 10-10-10, vraagt Youtube dat al morgen te doen. Zaterdag, 24 juli, wil de videosite de eerste door gebruikers gemaakte film maken, geproduceerd door Ridley Scott (Blade Runner, Gladiator) en geregisseerd door Kevin Macdonald (The Last King of Scotland, State of Play). 

De wereld in één dag

De meest verrassende en boeiende beelden van die 24-uur zullen worden samengevoegd tot een experimentele documentaire, welke januari volgend jaar in première zal gaan op het Sundance Film Festival in de Verenigde Staten. De video, met de originele titel 'De wereld in één dag', verschijnt pas daarna op Youtube zelf. Als jouw video in de uiteindelijke film wordt gebruikt, dan zal je in de aftiteling ook als co-regisseur genoemd worden en maak je kans om samen met Macdonald het filmfestival te bezoeken.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie