De wereld op 10-10-10

Redactie 883 0
Wederom is er het idee de wereld op een dag vast te leggen. Dit keer niet allemaal op hetzelfde tijdstip en met video in plaats van foto, maar het principe blijft hetzelfde. Het is dus afwachten of deze uitwerking wel goed functioneert.

One Day on Earth is een project om een interactieve documentaire over de 'uitzonderlijke diversiteit, conflict, tragedie en overwinning' van een dag op aarde te maken. Deze 24-uurs periode zal plaatsvinden op tien oktober 2010, oftewel 10-10-10. De organisatie verwacht duizenden mensen, van filmmakers en studenten tot enthousiastelingen, die van over de hele wereld hun perspectief op het leven filmen. Ze hopen daarmee op het grootste deelnemersveld voor een media-evenement in de geschiedenis. Op het moment van schrijven hebben zij echter pas iets meer dan tweeduizend inschrijvingen.

Soortgelijk

Het project, welke uiteindelijk moet resulteren in een twee uur durende documentaire en een online videoarchief, lijkt verdacht veel op dat  van New York Times fotografieweblog LENS. Zij riepen de wereldbevolking op een foto te maken van zijn of haar situatie op 2 mei jongstleden, om vijf uur. Hoewel 3355 mensen een foto om precies vijf uur 's middags ingestuurd hadden, kampte de website met veel problemen en is de interactieve gallerij niet goed geordend, gebruiksvriendelijk of helder. Het is dus te hopen dat dit soortgelijke project beter uitgevoerd en gemonitord wordt. 

Meedoen

Kosteloos registreren kan op de site van One Day on Earth. In Nederland zijn er op moment van schrijven 21 deelnemers.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie