De voor- en nadelen van teleconverters

De voor- en nadelen van teleconverters

Nadja Geskus 1501 1
Teleconverters lijken de ideale oplossing. Van een objectief in een handomdraai een teleobjectief maken. Maar wist je dat daar ook nadelen aan verbonden zitten? In deze video worden de voor- en nadelen eens naast elkaar gelegd. En zijn teleconverters dan nog wel zo ideaal?

Teleconverters

Teleconverters bevatten een lenzensysteem, waardoor de brandpuntsafstand van je objectief wordt verlengd. Zo heb je bijvoorbeeld een 1.4x, 2x en een 4x converter. Ze worden veel gebruikt bij wildlife- en sportfotografie. Een groot voordeel aan teleconverters is dat je voor een relatief laag bedrag je objectief kunt omtoveren in een teleobjectief. Maar er komen ook wat nadelen bij kijken.De voor- en nadelen van teleconverters

Voor- en nadelen

Recent plaatste Jay P. Morgan van The Slanted Lens weer een zeer interessante video. Hierin zet hij alle voor- en nadelen van teleconverters eens naast elkaar, terwijl hij een moeras in Houston fotografeert. Wat denk jij, zijn teleconverters de moeite waard? Of heb jij liever een teleobjectief?

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Matt H. Imaging

Teleconverters hebben alleen zin in combinatie met een uitstekende lens, anders vergoot je alleen maar de onscherpte van de lens.

Dus alleen een teleconverter in combinatie met bv een hoogwaardige 70-200mm F2.8 lens, of een heel goede prime.