De Volkskrant presenteert 'Grote Fotografen'

Redactie 4944 0
De Volkskrant brengt een indrukwekkende 20-delige collectie uit met verzameld werk van topfotografen uit binnen- en buitenland. Iedere uitgave bevat een selectie foto’s van de betreffende fotograaf, op indrukwekkende wijze getoond en voorzien van een beschrijving.

Iedere week bestaat een deel uit de serie 'Grote Fotografen' uit een 24-pagina’s tellend boek op A3 formaat met een uitgebreide beschrijving van het werk van de fotograaf. In de eerste uitgave staat het werk van de Hongaars-Amerikaanse oorlogsfotograaf Robert Capa centraal. Deze uitgave wordt gratis weggegeven bij de zaterdageditie van 9 april van de Volkskrant. Iedere daarop volgende zaterdageditie van de Volkskrant bevat een bon voor de nieuwste uitgave van ‘Grote Fotografen’.

Fotografen

De actie start aanstaande zaterdag 9 april met Robert Capa en eindigt op 20 augustus met Koos Breukel. Tussendoor komen onder andere Nederlandse fotografen als Anton Corbijn, Rob Hornstra, Ed van der Elsken en Rineke Dijkstra voorbij. Maar ook buitenlandse fotografen als Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton, Robert Doisneau, Sebastião Salgado, Man Ray, Stephan Vanfleteren en Carl De Keyzer komen aan bod.

Prijs en beschikbaarheid

Het eerste deel met het werk van Robert Capa is op zaterdag 9 april gratis verkrijgbaar bij Free Record Shop, de Bijenkorf, The Read Shop, Plantage boekhandel en Primera. Daarvoor hoef je alleen de bon uit de zaterdageditie van de Volkskrant mee te nemen. De overige delen zijn los verkrijgbaar voor € 6,99 per boek, met de bon uit de Volkskrant. 'Grote Fotografen' is ook ineens te kopen, compleet met een prachtige opbergbox, via de Volkskrant-webshop à € 119,99.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie