De vernieuwde Photokina

De vernieuwde Photokina

Nadja Geskus 4371 0
Photokina is dé beurs op gebied van fotografie en film, die tweejaarlijks wordt gehouden in Keulen. Het wordt gezien als de belangrijkste plek waar je alles krijgt te horen over nieuwe ontwikkelingen op fotografiegebied. Afgelopen jaar telde de beurs 183.000 bezoekers uit 160 verschillende landen. Dit jaar hoopt de organisatie dat te overtreffen, door een nieuwe insteek.

De beurs, die plaatsvindt van 20 t/m 25 september, is al voor 80 procent volgeboekt met bedrijven die er met een stand staan. In ieder geval Canon, Nikon, Epson, Fujifilm, Leica, Olympus, Panasonic, Sigma, Sony en Zeiss zullen aanwezig zijn. De beurs richt zich op professionele gebruikers, de industrie zelf en consumenten.

De show

Er zullen een aantal kernthema’s zijn tijdens Photokina; Capturing Unlimited, Creating Unlimited, Lightning Unlimited, Sharing Unlimited en Presenting Unlimited. Allen bieden een hoop interessante onderwerpen.

Het doel dit jaar is om de gehele beleving van Photokina nog indrukwekkender te maken. Op het gehele beursterrein zullen daarom dit jaar LED-screens zijn, waar bewegend beeld op wordt getoond, als films, trailers en exposantenreclame. Photokina zorgt er dit jaar voor dat je ‘imaging’ meer kunt beleven dan ooit tevoren.

De vernieuwde Photokina

Events

Het veelzijdige programma wat Photokina had, blijft bestaan. Er wordt podium aangeboden met evenementen en toespraken voor en door professionele fotografen. Er zullen foto-exposities op het gehele beursterrein plaatsvinden, maar ook op de boulevard en in de hallen.

Maar het doel van dit jaar is om nieuwe consumenten en een jongere doelgroep aan te spreken, die de wereld van fotografie ontdekken met hun smartphone. Voor deze doelgroep is een compleet nieuwe reeks events samengesteld.

Als eerste de ‘Light Art Congress’, waar toespraken en workshops zullen plaatsvinden rond de thema’s Light Art Photography, lange sluitertijd en Light Painting.
Ook zullen er dit jaar ‘live performances’ plaatsvinden. Koorddansers, artiesten en spontane flashmob-acties zullen de mensen uitnodigen om te fotograferen.

Tijdens het ‘Filmfestival’ zal alles draaien om de korte film. Bij de ‘Vlog Con’ wordt de aandacht vooral gericht op vloggers. Tevens zal er aandacht worden besteedt aan de thema’s 3D, Virtual Reality en Augmented Reality.

En dat is nog niet alles. In hal 6 zijn twee spectaculaire thema’s. Bij de Photokina Action Hall worden BMX- en inlineparcoursen geopend, waar sporters hun trucs tonen. Dit alles om mensen te laten beleven en te laten fotograferen. In Copter World kun je drone’s besturen tijdens testvluchten, behendigheidstesten en vliegwedstrijden.

Ook zal er een Role Play Convention zijn. Ook hier nodigt Photokina de bezoekers uit om te fotograferen. Mensen zullen verkleedt zijn in cosplay kostuums en de meest bijzondere game karikaturen vertegenwoordigen.

In de stad zelf zullen grote projecties en media-effectieve acties zijn. Photokina is dit jaar unlimited!

De vernieuwde Photokina

Photokina

Ben jij net zo enthousiast geworden als wij zijn geworden? Photokina zal plaatsvinden van 20 t/m 25 september. Tickets zijn al te bestellen in de pre-sale. 

Photokina
Messeplatz 1, Keulen

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja