De vele kleuren van koraal

De vele kleuren van koraal

Nadja Geskus 895 0
Deze time-timlapse laat prachtige verschillende koraalsoorten zien. Het toont de beweging en de diversiteit. Een boeiende time-lapse die zeker de moeite waard is om te bekijken!

Koraal

Deze korte time-lapse, genaamd "Coral Colors”, werd geplaatst op Vimeo door myLapse eerder dit jaar. De bijzondere beelden, er werden zo’n 25.000 afzonderlijke beelden gebruikt, tonen de ongewervelde zeedieren en de enorme diversiteit tussen de verschillende soorten. Hoewel koraal de oudste soort zeedieren zijn, weten de meeste weinig over koraal. Koraal zijn maar een paar millimeter en, met hun tentakelkrans, hebben ze wel wat weg van een zeeanemoon. Deze diertjes, ook wel poliepen genoemd, leven vaak in kolonies. Koraalkolonies vormen vaak een onderdeel van koraalriffen.

De vele kleuren van koraal

Coral Colors

‘In deze video hebben we geprobeerd om de beweging en de enorme chromatische schoonheid van koralen te tonen. U zult zijn adembenemende schoonheid, de spectaculaire kleuren en het mysterie van zijn bewegingen ontdekken in deze time-lapse. We moesten de techniek van een time-lapse toepassen, omdat de minimale bewegingen lastig te zien zijn in een oogopslag,’ aldus myLapse. Voor het maken van deze time-lapse werd een macro-objectief gebruikt.

De vele kleuren van koraal

Het productieteam hoopt met deze time-lapse aandacht te trekken naar het Great Barrier Reef. Door klimaatverandering vervaagd deze wondere kleurenwereld daar in veel te groot tempo.

De vele kleuren van koraal

De vele kleuren van koraal

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja