De toren van Babbel

Redactie 422 0
Mensen zijn vreemde dieren. Ze kunnen praten, maar communiceren slecht. Hierdoor ontstaat onmacht en hulpeloosheid en zie je mensen teruggrijpen naar gillen, schreeuwen en aloude gebarentaal.

Toch proberen wij steeds weer om begrepen te worden en anderen te begrijpen. We leren vreemde talen en proberen de culturen waar die talen en dialecten gesproken worden te begrijpen. Dat is de kracht van de mens en de onmacht van het woord, maar helaas wij zijn nog steeds niet slim genoeg om één taal in te voeren die iedereen begrijpt.

Misschien is het daarom dat zoveel mensen fotograferen. Beelden zijn vaak de verwoording van een herinnering of gevoel. "Als ik dat zie, dan denk ik weer aan...” Wanneer je die foto's nu maakt, ben je het verleden vóór. Je laat iets tijdloos na, iets dat iedereen kan zien en kan begrijpen.

Met fotografie laat je iets tijdloos na, iets dat iedereen kan zien en kan begrijpen.

En wanneer je geen ambitie hebt om een Paul Huf, Ansel Adams of Yousuf Karsh te worden, laat je fotografeerplezier niet vergallen. Vooral niet door mensen die denken alles beter te weten en/of door mensen die wel praten, maar die niet kunnen luisteren.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie