Rotatie van de aarde belemmert Olympus

De rotatie van de aarde beperkt de Olympus OM-D E-M1 II tot 6.5 stops

Fabienne Keijzer 1648 0
De stabilisatie van de nieuwe Olympus OM-D E-M1 Mark II is zeer indrukwekkend. De camera heeft een in-body stabilisatie van 5.5, en met de Sync Image Stabilisation brengen ze dat naar 6.5 stops. Dit is het hoogst haalbare. Waarom? Door de rotatie van de aarde.

Rotatie

Dit fascinerende feitje kwam naar boven tijdens een interview van de website Amateur Photographer met adjunct-divisie manager van Olympus: Setsuya Kataoka. Daar heeft hij het over het vernieuwde stabilisatie-systeem, Sync IS. Hij vertelt dat 6.5 stops momenteel het hoogst haalbare is op het gebied van stabilisatie. Dit komt dus door de rotatie van de aarde. De zogenaamde gyro-sensoren, sensoren die de kleinste bewegingen kunnen detecteren, worden gehinderd door beweging die wordt gecreëerd door de rotatie van de aarde.

Olympus stabilisatie rotatie

De aarde afremmen

Voor een nog betere stabilisatie zijn er dus twee opties, óf de mensen van Olympus moeten een manier vinden om de aarde minder snel te laten draaien, óf de gyro-sensoren moeten worden verbeterd. Wie weet waar Olympus mee komt!

Lees ook: De Olympus OM-D E-M1 Mark II
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne