De recessie,

Redactie 473 0
Recessie! Moeten we nu allemaal in de stress schieten of het gewoon maar over ons heen laten komen? Ik ga maar voor het laatste! Wat moet je anders? Maar ondertussen lees je elke dag weer meer onheilspellende verhalen in de kranten. Dat zal wel aan ons fotografen voorbij gaan, hoop je. Maar de realiteit is natuurlijk anders.

Krijgen we speciale Nikon spiegelreflexcamera’s om de zogenaamde prachtwijken van voorheen Vogelaar te fotograferen, een Canon gezinscompact om kleur te geven aan het beleid van de minister Rouvoet van Jeugd en Gezin. Met in het menu een mep alert. Dat wanneer je als ouder je kind een corrigerende klap voor zijn of haar harses wil geven, deze Canon automatisch daar foto’s van gaat maken en deze direct per straalverbinding aan het ministerie van Jeugd en Gezin doorzendt.

Minolta komt ook met een Eurlings digicompact. Die registreert wanneer je te hard rijdt in je auto en seint dit direct door naar Apeldoorn. Als je Bos laat begaan, dan geeft hij elke camerafabrikant een financiële injectie en is in no time de wereld van de fotografie in handen van de Nederlandse Staat. Zelfs Leica krijgt te maken met een merendeel van de aandelen in de handen van Big Brother Wouter Bos. Ja, ook objectievenmaker Carl Zeiss wordt geannexeerd! 

"Minolta komt ook met een Eurlings digicompact. Die registreert wanneer je te hard rijdt in je auto en seint dit dan ook weer direct door naar Apeldoorn."

Aan de hele pixelrace maakt onze Wouter ook resoluut een einde. Geheel volgens socialistisch grondbeginsel gaan we alles eerlijk delen. Voor iedereen bereikbaar, arm of rijk, kaal of behaard, zwart of geel, in elke camera een sensor van maximaal 6 miljoen megapukkels. Da’s meer dan genoeg. Wie nog een digitale back wil aanschaffen met meer pixels, krijgt te maken met de PixeTax. Dat komt er zo’n beetje op neer dat je voor elke pixel meer dan de standaard zes miljoen, je € 250,00 moet ophoesten.

Dat geld vloeit rechtstreeks naar de pot voor productie van de Canon/Rouvoet gezinscompact, de Nikon/voorheen Vogelaar prachtwijk reflex, de Minolta/Eurlings digicompact, de Casio/Guusje ter Horst 2 – in 1 camera en de oerdegelijke Pentax/Balkenende objectieven. Die laatste objectieven registreren of je wel elke zondag naar de kerk gaat, niet buiten de deur neukt, geen drugs gebruikt en je je belastingaangifte wel op tijd invult. Laat je op één dezer terreinen een steekje vallen, dan staat men in no time met een ambulance voor je deur en komen mannen in witte jassen je zomaar van je bed lichten.

Koop die producten dan niet, zou je denken! Maar er is geen ontkomen aan. Ze worden je wettelijk in de maag gesplitst. Zelfs alle Nederlanders die niets met fotografie hebben, ontvangen het SFP (Staats fotografie pakket). Het wordt gewoon verplicht gesteld, als betrof het de toewijzing van het sofinummer.

Laten we in godsnaam hopen dat de producenten van fotoapparatuur niet bij Wouter Bos aankloppen, want dan is écht het einde zoek. 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie