De post-apocalyptische landschappen van Michal Karcz

De post-apocalyptische landschappen van Michal Karcz

Nadja Geskus 1049 0
Bij de term fotograaf, verwacht je niet direct de beelden zoals kunstenaar Michal Karcz ze maakt. De fotograaf verandert de skyline van New York, tot een desolaat, natuurlijk terrein. De verlaten instellingen en bizarre scènes die uit een filmset lijken te komen, vormen post-apocalyptische landschappen.

Parallel Worlds

Michal Karcz werd geboren in 1977 in Warschau, Polen. In 1997 studeerde hij af aan de High School of Art in Warschau en vervolgens studeerde hij af aan de Advertising School. Hier groeide zijn interesse voor fotografie. In Parallel Worlds neemt Karcz je mee op een denkbeeldige reis naar plaatsen die niet bestaan, plaatsen waar hij over droomt, naar verlangt en die blijven ronddwalen in zijn fantasie. Werelden die hij wil verkennen, maar die ver weg zijn. Elk beeld is een combinatie van schilderen en fotografie, echter zijn niet alle beelden even goed bewerkt naar ons inzien. Toch brengt elk beeld je naar een compleet andere wereld.

"Sinds de wereld bestaat zal ik niet stoppen met het dromen van mijn foto's. Sluit nooit je ogen voor schoonheid."

Bijzondere skyline

De serie van Michal Karcz heeft een aantal goede voorbeelden van bijzondere skylines. Het werk van Karcz is een leuke inspiratiebron voor onze Skyline Challenge

Lees ook: Fotowedstrijd Landschapsfotografie - doe mee en maak kans op een reis naar Spitsbergen t.w.v. €5.500,-

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja