De nieuwste 5 megapixel cameratelefoons getest

Julian 730 0
De Nokia N82, LG Viewty, Samsung G800 en Sony Ericsson K850i beschikken allemaal over een geïntegreerde 5 megapixel camera. De fabrikanten leggen met deze modellen de focus op fotografie. We onderwierpen deze telefoons aan een uitgebreide vergelijkingstest.

LG KU990 Viewty
LG pronkt met de naam “Schneider – KREUZNACH” op de KU990 Viewty; de naam van een zeer gerenommeerde lenzenfabrikant. Ondanks de mooie naam gunt LG zijn cameratelefoon geen beschermkapje voor de lens. Sterker nog, het navigatie draaiwiel is rondom de lens gepositioneerd. Een vreemde keuze, gezien dit bijna garantie is voor vettige vingervlekken op de lens.

Foto’s maken doe je door op de fotoknop te drukken op de zijkant van het toestel. De Viewty gebruikt het hele 3-inch breedbeeldscherm als zoeker. Desondanks maakt de camera foto’s in het standaard 4:3-formaat, met het gevolg dat je tijdens het kaderen nooit het gehele beeld ziet. Boven en onder mis je informatie op het scherm, die wel op de foto komt. Lastig om zo een compositie te maken. Het is niet mogelijk het sluitergeluid uit te schakelen op de Viewty, stil fotograferen zit er dus niet in. Een leuke feature is de mogelijkheid om filmpjes te maken met 120 beelden per seconde. Deze worden vervolgens afgespeeld met 15bps, wat een vertraging van 8x oplevert. Slowmotion met je mobiel: een unicum, zelfs een dure camcorder kan deze snelheid niet aan.

Adviesprijs € 549