De Nieuwe Wildernis: Rietzangers

Julian 1800 0
De Nieuwe Wildernis is een Nederlandse film over het natuurgebied de Oostvaardersplassen. De makers geven een kijkje achter de schermen bij het maken van geluidsopnames van rietzangers.

De natuurfilm die onder leiding staat van natuurfotograaf Ruben Smit en filmmaker Mark Verkerk bevat naast videobeelden en timelapse-opnamen natuurlijk ook geluid. Aan het opnemen hiervan wordt grote aandacht besteed. In deze filmpjes krijg je een kijkje achter de schermen bij het maken van geluidsopnames van rietvogels.

In het eerste filmpje plaatst Henk zijn opnameapparatuur, vlakbij een stuk riet waar hij een blauwborst, rietgors en rietzanger spotte. De apparatuur wordt in een veilige behuizing geplaatst, zodat de vossen er 's nachts niet bij kunnen. In de tweede video zie je Henk terugkeren naar de locatie om de resultaten op te halen en te beluisteren.

Lees meer in DIGIFOTO Pro 2.2012

In 2013 verschijnt De Nieuwe Wildernis in de Nederlandse bioscopen. Wij volgen het filmproject op de voet. In iedere editie lees je een artikel over het project. In DIGIFOTO Pro 1.2012 gingen we uitgebreid in op de apparatuur die gebruikt wordt. In de komende editie, 2.2012, vertelt timelapse-expert Paul Klaver over zijn opnames voor de film.