De Nieuwe Wildernis

De Nieuwe Wildernis - Nederlandse natuurfilm

Julian 12940 4
Natuurfilms van de BBC als Life en Planet Earth trekken vele bezoekers naar de bioscoop en miljoenen kijkers op tv. In 2013 verschijnt De Nieuwe Wildernis, een Nederlandse film over het natuurgebied de Oostvaardersplassen. Wij gaan het project op de voet volgen.

De Nieuwe Wildernis wordt gemaakt door natuurfotograaf Ruben Smit en filmmaker Mark Verkerk. EMS Films heeft de productie in handen. Het project is niet alleen interessant omdat een bekende Nederlandse natuurfotograaf er een flink aandeel in heeft en het natuurgebied De Oostvaardersplassen populair is bij veel fotografen, in de film wordt ook veelvuldig gebruikgemaakt van hdslr-camera's.

Apparatuur

Als hoofdcamera's is gekozen voor twee professionele Red One. In situaties waar deze grote en prijzige camera's moeilijk in te passen zijn of aan barre omstandigheden worden blootgesteld, worden spiegelreflexcamera's met filmfunctie ingezet. Zo wordt er met de hdslr's onderwater gefilmd, vanuit de lucht met een op afstand bestuurbare helikopter en met 'pole-cams' vanuit bijvoorbeeld een fluisterboot. Daarnaast worden spiegelreflexen ingezet om time-lapse-scènes te maken.

Ruben Smit Red One
Ruben Smit filmt een karkas met een Red One-camera en 100mm Zeiss Macro-objectief

Oostvaardersplassen

Volgens de makers van de film kan het natuurgebied zich meten met de mooiste van de wereld. In september 2013 zullen de Oostvaardersplassen toegevoegd worden aan het selecte gezelschap van wereldberoemde natuurgebieden die we kennen van tv en de bioscoop. EMS Films heeft als eerste exclusief toestemming gekregen om alle seizoenen in de Oostvaardersplassen in beeld te brengen.

Trailer

In september 2013 moet de film in de bioscoop verschijnen. De trailer kun je nu al bekijken.

Lees meer in DIGIFOTO Pro 1.2012

In DIGIFOTO Pro 1.2012 lees je een uitgebreid artikel over de film, waarin de makers uitleg geven over het project en ze vertellen met welke apparatuur gewerkt wordt. Het magazine ligt vanaf vrijdag 11 mei in de kiosk. Dit jaar zullen we in elke editie aandacht besteden aan het filmproject. Daarnaast houden we op onze website de vorderingen bij.

afbeelding van Marco Mackenbach

Dat belooft wat, want dit kun je gerust aan Ruben Smit over laten.
Ben benieuwd!

afbeelding van wim hendriks

nu is de RED niet bepaald een reflexcamera en zijn glijder(op de foto) niet bepaald een goedkope,dus het artikel mag wel een beetje genuanceerd worden voor de gemiddelde amateur die wat er bij filmt.

afbeelding van h van schaik

hoi het is spectaculair mooi en ik kijk uit naar de bioscoopversie. geweldig om dagen in de natuur te zijn.

afbeelding van j.j. v.d. bergh

Lijkt mij een geweldige film