De Nieuwe Wildernis gaat samenwerken met VARA

Julian 1952 0
In ons magazine en op onze website lees je regelmatig over De Nieuwe Wildernis, het filmproject over de Oostvaardersplassen. Nu is bekendgemaakt dat de VARA gaat samenwerken met de makers van het project.

De VARA wordt leidend mediapartner van De Nieuwe Wildernis. Eerder sloot producent EMS FILMS al een overeenkomst met de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS). Sinds oktober 2011 is de film over de Oostvaardersplassen in productie, natuurfotograaf en ecoloog Ruben Smit staat samen met regisseur Mark Verkerk aan het roer van de film.

Meerdere films

De samenwerking met VARA en BOS resulteert in meerdere films. Er komt een grote natuurfilm voor bioscoop die zich zal richten op alle leeftijden en zal worden gemaakt in de traditie van de gelauwerde BBC natuurproducties. De premières zijn in september 2013.

Daarnaast zendt de VARA een unieke driedelige serie uit, gemaakt van nieuw en exclusief materiaal over het leven in de Oostvaardersplassen. Ruben Smit is verantwoordelijk voor de opnamen. Regisseur Mark Verkerk tekent voor verhaal en montage.

De Nieuwe Wildernis in DIGIFOTO Pro

In samenwerking met de makers van de film publiceren we dit jaar in iedere editie van DIGIFOTO Pro een uitgebreid artikel over de totstandkoming van de film. In Editie 1.2012 introduceerden we het project en gingen we in op de gebruikte apparatuur (van Red One tot hdslr), in Editie 2.2012 geeft Paul Klaver uitleg over de timelapse-opnames die hij voor de film maakt in het natuurgebied.

Hexacopter
Dit najaar lees je in DIGIFOTO Pro 3.2012 alles over de inzet van deze hexacopter bij de natuurfilm