De nieuwe vlaggenschepen

Redactie 446 0
De Evangelische Omroep kondigde onlangs het programma 40 dagen zonder seks aan. Een aantal mensen bij wie seks een grote betekenis in hun leven speelt en die deze

CLiCKR
Ik moest meteen aan al die arme fotografen denken die een Nikon D3 of een Canon EOS-1Ds Mark 3 hebben besteld. De nieuwe topmodellen van de twee grootste spelers op de digitale reflexmarkt werden alweer enkele maanden geleden met een hoop tamtam aangekondigd, maar de uitlevering ervan verloopt, zoals eigenlijk altijd bij beide merken wanneer ze een nieuw vlaggenschip presenteren, druppelsgewijs. En dan druk ik mij nog mild uit!

40 dagen is niet niks. Het is zo’n beetje de psychologische grens. Alles langer wachten wordt levensbedreigend. De mens begint bij 41 dagen al de eerste malle verschijnselen te vertonen. ’t Is niet voor niks dat God Mozes op de Sinaïberg precies 40 dagen en nachten liet wachten op zijn Tien Geboden. God wist als geen ander dat elke dag langer killing voor de oude Mozes zou zijn. Na exact 40 dagen lang door Goliath te zijn gesard, besloot de kleine David dat het genoeg was en streed met de reus in het strijdperk. Een dag langer en David had, waarschijnlijk volkomen van het padje, zijn eigen naam niet meer geweten en als een wartaal uitslaande, gebroken man de wijk genomen. Er zijn nog meer voorbeelden waarin het getal 40 een grote rol speelt, maar die zal ik u besparen. Het is om aan te geven dat 40 dus gewoon écht de grens markeert.  

Waarom laten Nikon en Canon het overgrote deel van de arme fotografen dan zo lang wachten? Goed, er zijn er enkelen uitgeleverd. Die gasten fotograferen zich nu helemaal suf en publiceren hun plaatjes overal en nergens. De ene na de andere komt met testfoto’s aanzetten. Je kunt het ze niet kwalijk nemen, maar ze staan natuurlijk volstrekt niet stil bij wat dit teweegbrengt bij de fotografen die al maanden op hun bestelling zitten te wachten. Het is veel en veel erger dan 40 dagen zonder seks, dat kan ik u wel vertellen!

Is er ooit onderzoek gedaan naar het aantal fotografen dat in psychiatrische klinieken wordt opgenomen nadat de grote cameramerken een nieuw model hebben aangekondigd? Of het aantal echtscheidingen onder de fotografen? Reken maar dat er op dag 41 na de bestelling heel wat serviezen zijn gesneuveld en er de meest verschrikkelijke dingen hebben plaatsgevonden.

Op dag 70 na de bestelling heeft ruim de helft van de fotografen niet meer de weg naar de eigen woning weten te vinden; op dag 90 na de bestelling beweerde een 112 fotograaf dat hij een geest had gefotografeerd bij een brandje; op dag 120 na de bestelling beklom de eerste fotograaf in een Batman kostuum de richel van de derde verdieping van het hoofdkantoor van Nikon; op dag 121 na de bestelling gevolgd door nog een hele schare Nikonians; op dag 150 na de bestelling besloot het merendeel van de Canon gebruikers de bestelling te annuleren en is en masse overgestapt op de nieuwe Casio camera, die meer dan driehonderd frames per seconde schijnt te schieten en wel gewoon op tijd wordt uitgeleverd. Tja, je raakt als wachtende op een camera alle realiteitszin kwijt!

Hang wat camera’s in het huis op bij al die fotografen die nog steeds nagelbijtend en tandenknarsend op hun D3 en 1Ds Mark 3 zitten te wachten (tenminste, als ze nog in het bezit zijn van hun woning, want het kan raar lopen) en je kunt veel betere reality televisie maken dan met mensen die 40 dagen zonder seks moeten zien door te komen. Dat is eigenlijk maar een eitje… 

CLiCKR


Reageren op deze column of vragen aan de redactie?
Klik hier

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie