Nieuwe Macbook Pro met 'Touch Bar'

De nieuwe Macbook Pro met 'Touch Bar'

Fabienne Keijzer 2563 0
Apple heeft de nieuwste generatie Macbook Pro laptops aangekondigd. De laptops zijn uitgerust met een ‘Touch Bar’, een display boven het toetsenbord, waarmee je gedetailleerde aanpassingen kunt doen in bewerkingsprogramma’s zoals Photoshop.

Macbook Pro met 'Touch Bar' 

Met de nieuwste generatie Macbook Pro’s viert Apple 25 jaar aan notebooks. De gloednieuwe Macbook Pro’s zijn herontworpen en hebben een aantal nieuwe features. Een van de meest opvallende nieuwe features is de toevoeging van een ‘Touch Bar’, een secundair Retina scherm die je kunt bedienen met je vingers. Voor iedere applicatie heeft de Touch Bar een andere functie, zo kun je bijvoorbeeld in de Photos app scrollen door je bibliotheek terwijl je de foto’s full screen op je beeldscherm ziet. In Photoshop kun je ervoor kiezen om bepaalde tools in de Touch Bar te plaatsen zodat je gemakkelijk foto’s kunt bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld de kleuren aanpassen op een veel preciezere manier dan met een muisbeweging.
Apple Macbook Pro

Voor videobewerking is de Touch Bar ook een handige bijkomstigheid. In Final Cut Pro kun je bijvoorbeeld de volledige timeline zien.

Retina beeldscherm 

Volgens Apple is het beeldscherm het beste ooit gemaakt. Hij is 67% lichter, heeft een 67% hoger contrast ratio en is in staat om 25% meer kleuren te tonen. Én hij gebruikt minder stroom dan zijn voorgangers. Ook nieuw is de toevoeging van Touch ID, dat al op iPhone’s te vinden was. Je kunt je Macbook Pro nu unlocken of van gebruiker wisselen door je vingerafdruk te laten lezen in de rechterbovenhoek van de Touch Bar.
Apple Macbook Pro Apple Macbook Pro

Specificaties

De nieuwe Macbook’s zijn uitgerust met Siri, een supersnelle SSD, een verbeterd koelingssysteem voor een stillere werking, nieuwe ingebouwde speakers die kleiner en harder zijn, een Intel i5/i7 Dual Core processor, Intel Iris graphics, vier Thunderbolt 3 poorten en de Macbook Pro gaat tien uur mee zonder op te laden.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Apple Macbook Pro is verkrijgbaar in 13 en 15 inch in de kleuren Silver en Space Gray. De 13-inch versie kost €1.999,- en de 15-inch €2.199,-. Kijk voor meer informatie op de website van Apple.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne